Читај ми!

Новак "експрес", Шарди без икакве шансе

Новак Ђоковић савладао Жеремија Шардија са 3:0 (6:1, 6:4, 6:2) и пласирао се у треће коло Ролан Гароса. У односу на први меч ово је напредак и надам се да ће тако бити и у наставку турнира, рекао је Ђоковић. Наредни противник Чилић.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Ролан Гароса, пошто је брзо и убедљиво савладао Француза Жеремија Шардија са 3:0 (6:1, 6:4, 6:2).

Други рекет света је импоновао смиреном игром и концентрисаним и прецизним ударцима којима је лако савладао сваки отпор Шардија.

Ђоковић је сваки евентуални покушај противника да преокрене ток меча - на почетку другог и трећег сета, у корену спречавао и на крају искористио прву меч лопту на свој сервис.

"Шарди је неугодан тенисер са добрим сервисом, тешко га је ухватити, морао сам да будем јако сконцентисан у сваком сервис гему како бих успео да га добијем. У односу на први меч ово је напредак и надам се да ће тако бити и у наставку турнира", рекао је Ђоковић.

Ово је била девета победа Ђоковића над Шардијем у девет осиграних мечева, а Новак ће у наредном мечу играти са Марином Чилићем.

Први рекет Србије је до сада осам пута играо са Чиићем и сваки пут је излазио као победник.

Новак: Није било лепо за гледање, али сам задовољан 

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да још не игра на максималном нивоу на Отвореном првенству Француске, али да задовљан јер је лако елиминисао Жеремија Шардија у другом колу.

"Трудио сам да будем концентрисан на своју игру, нисам обраћао пажњу превише на противника, али очекивао сам већи отпор. Сервис ми није ишао баш најбоље, али још је прилично рано, тако да је нормално да се прилагођавају одређени сегменти у игри и да не функционише све на максималном нивоу", рекао је Ђоковић новинарима после меча.

Ђоковић је у другом колу Ролан Гароса победио Шардија са 3:0 у сетовима.

"Меч је протекао онако како сам желео, у моју корист од почетка до краја. Контролисао сам игру, размену са основне линије. Није било лепо за гледање, доста неизнуђених грешака. Било ми је битно да будем чврст и да му не дам прилику да се врати", рекао је српски тенисер.

Ђоковић ће у трећем колу играти против Хрвата Марина Чилића.

"Чилић изузетно добро игра. Мислим да иако је јако висок то у прошлости није користио за сервис, сада је то почео да ради. Ако му иде сервис и форхенд, може да буде изузетно опасан на било којој подлози. Нема шта да изгуби и биће врло агресиван", истакао је Ђоковић

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије