Читај ми!

После Венус, испала и Серена Вилијамс

Сестре Серена и Венус Вилијамс елиминисане. У женском дублу Јанковићева и Клејбанова у другом колу Ролан Гароса. Ненад Зимоњић и Данијел Нестор успешно почели такмичење у дубл конкуренцији. Бојана Јовановски у пару са Хрватицом Јурак елиминисана са турнира.

20.35 - Нестор и Зимоњић пласирали су се у друго коло Ролан Гароса пошто су са 2:1 (6:2, 3:6, 6:3) савладали Ебдена и Турсунова, у конкуренцији мушких дублова. 

19.55 - Ненад Зимоњић и Данијел Нестор играју трећи одлучујући сет против Ебдена и Турсунова. 

19.52 - Најзанимљивији резултати у конкуренцији дама: Шмиједлова - В. Вилијамс 2:1, Мугуруза - С. Вилијамс 2:0, Шарапова - Пиронкова 2:0, Радвањска - Плискова 2:0.

19.50 - Важнији резултати у мушкој конкуренцији: Стјепанек - Јужни 3:1, Турсунов - Квери 3:0, Бердих - Недовјесов 3:1, Чилић - Камке 3:1, Раонић - Весели 3:0, Федерер - Шварцман 3:0, Тсонга - Мелцер 3:0.

17.25 - Бојана Јовановски, после испадања у сингл конкуренцији, елиминисана је и у дублу са Хрватицом Јурак. Њих две су у два сата поражене од руско-кинеске комбинације Душевина/Женг, резултатом 6:1, 6:3. 

15.20 - Готово је, Ђоковић је савладао Шардија са 3:0 (6:1; 6:4, 6:2) за свега сат и по времена. Брза, одлична победа Новака, који је завршио посао пре кише, која ће, сасвим извесно, пасти у Паризу.

15.10 - Одлична и сигурна игра Ђоковића, у трећем сету води са 4:1 и сигурно граби ка победи. 

14.53 - Ђоковић је повео са 2:0 у сетовима, резултат другог је 6:4. 

14.45 - Добра игра Ђоковића, Шарди пружа добар отпор, али ће сервирати за останак у сету - 5:3. 

14.40 - Најбоља тенисерка света и бранилац титуле на Ролан Гаросу Серена Вилијамс елиминисана је у другом колу тог турнира, пошто је поражена од Гарбине Мугурузе из Шпаније са 2:0, по сетовима 6:2, 6:2. Меч прве и 35. тенисерке света трајао је свега 65 минута. Мугуруза је успела чак пет пута да одузме сервис Американки, што је било довољно за можда и највеће изненађење на старту Ролан Гароса. Раније данас елиминисана је и старија сестра Вилијамс - Венус, која је изгубила од Ане Шмиедлове са 2:1 у сетовима и управо против те словачке тенисерке ће Мугуруза играти у наредном колу.

14.31 - Нови брејк за Ђоковића у другом сету, муњевито осваја свој сервис и води са 3:1.

14.27 - Српска тенисерка Јелена Јанковић и њена партнера у дублу Рускиња Алиса Клејбанова пласирале су се у друго коло Ролан Гароса, пошто су победиле украјинско-белоруски пар Олгу Савчук и Олгу Говорцову са 2:0 у сетовима (6:0, 6:1). Меч је трајао 58 минута, а Јанковићева и Клејбанова су пет пута одузеле сервис противницама и нису ниједном изгубиле свој сервис. Јанковићева и Клејбанова ће у другом колу играти против победница меча деветих носитељки - Чехиње Андрее Хлавацкове и Луције Сафарове и канадско-руске комбинације Шерон Фичман и Анастасија Пављученкова.

14.26 - Други сет почиње новим брејком за Ђоковића, али Шарди одмах узвраћа и изједначује на 1:1. Хоће ли то унети неизвесност у овај меч!? 

14.17 - Ђоковић осваја други брејк, сервира за освајање првог гема и сигурно стиже до 6:1. У другом сету први на сервису Шарди.

14.03 - Сигурна игра Новака Ђоковића доноси први брејк нашем најбољем тенисеру који води са 3:1 и сервира да потврди вођство. 

13.53 - Почео меч. Први на сервису Новак Ђоковић и сигурно добија свој сервис. 

13.47  - Очекујемо почетак дуела Новака Ђоковића и домаћег играча Жереми Шардија, у коме је наш тенисер апсолутни фаворит јер Шарди у досадашњих осам окршаја са Ђоковићем није узео ни један сет.

13.31 - Ана Шмидлова добија сет и са 2:1 (2:6,6:4,6:4) осваја прву велику победу у каријери. После паузе од десетак минута, на загревање излазе Ђоковић и Шардије.  

13.27 - Венус Вилијамс успева да сачува чак две меч лопте и свој сервис . На 5:4 Ана Шмидлова сервира за прву највећу победу. На небу изнад Париза се гомилају облаци који, можда, наговештанају ново одлагање мечева.  

13.04 - Венус Вилијамс успева да врати брејк, а потом одбрани свој сервис и смањује на 3:2. Сервира Ана Шмидлова. Финиш овог меча можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

12.50 - Меч Ђоковића и Шардија ће почети вероватно после 13.30, јер га играју на централном терену "Филип Шатрије" на коме је у току дуел Венус Вилијамс и Ана Шмидлова. Тренутни резултат је 1:1 у сетовима, а у трећем сету Шмидлова води са 3:0.

11.10 - Почели први мечеви на пет терена у мушкој, три у женској конкуренцији, и на осам терена на којима снаге одмеравају тенисери у дублу. Тренутно на терену нема наших представника. Први на терен излази Новак Ђоковић и тај меч можете пратити у директном преносу на РТС-у. Очекује се да ће меш почети око 12.40 и биће на Првом програму.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије