Читај ми!

Новак јачи од кише и Созе

Ђоковић - Соза 3:0 (6:1, 6:2, 6:4). Победом против португалца Созе, Новак Ђоковић је кренуо у поход на Париз. Меч, који је два пута прекидан због кише, трајао је 110 минута и протекао је у апсолутној доминацији српског тенисера. Наредни Новаков противник биће домаћи тенисер Жереми Шарди.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Отвореног првенства Француске, пошто је на старту турнира победио Португалца Жоаа Созу са 3:0, по сетовима 6:1, 6:2, 6:4.

Тај дуел првог кола Ролан Гароса прекидан је неколико пута због кише у Паризу.

Меч је први пут прекинут у првом сету при резултату 4:1 за Ђоковића, али тај прекид није ни мало пореметио српског тенисера, који је без већих проблема освојио први сет (6:1).

У прва четири гема другог сета није било брејкова, а онда је Ђоковић одузео сервис Португалцу у петом гему за вођство од 3:2.

У седмом гему Ђоковић је направио још један брејк, повео је са 5:2, а онда је поново почела киша у Паризу. Тај прекид је трајао десетак минута, а по повратку на терен Ђоковић је освојио још један гем за предност од 2:0 у сетовима.

У трећем сету се водила највећа борба, Соза се није предавао, па је чак два пута успео да одузме сервис Ђоковићу, али је српски тенисер ипак на крају био бољи.

Ђоковић ће у наредном колу играти против домаћег тенисера Жеремија Шардија.

Тежак терен и ново пријатељство...

Други тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је углавном задовољан првим мечом на Отвореном првенству Француске, али и да су услови на кишовитом терену били тешки.

Ђоковић је новинарима и препричао како је проћаскао са дечаком који скупља лопте док је трајао прекид због кише.

"Већи део меча сам одиграо сасвим добро, али крај није био тако добар... Али, услови су били тешки. Терен није у сјајном стању тренутно. Наравно, људима који одржавају терен није лако пошто је последњих четири-пет дана пало много кише", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Репрезентативац Србије победио је Португалца Жоаа Созу у три сета, 6:1, 6:2, 6:4. Следећи противник биће му Жереми Шарди.

"Сви знамо колики је изазов играти против Француза у Француској. Он је у Риму победио (Роџера) Федерера, тако да сам сигуран да је јако мотивисан да одигра најбоље што зна. Али, ја сам се дуго радовао овом турниру. У доброј сам форми и надам се да ћу моћи да је искористим против Шардија", рекао је Ђоковић.

Пажњу публике и гледалаца широм света данас је привукао и тако што је проћаскао са дечаком који скупља лопте.

"Лепо смо ћаскали. Он је играч, па сам га питао колико дуго игра и да ли ужива као дете. Било је лепо и забавно, неуобичајено за грен слемове. Али, чекали смо 10 минута по јакој киши на главном терену, тако да сам помислио да треба нешто да урадим и да стекнем новог пријатеља... Надам се да ћемо се видети у мом следећем мечу", рекао је Ђоковић.

Овако је протекао меч Ђоковић - Соза: 

17.10 -  Крај, Новак је у другом колу Ролан Гароса. 6:4 у трећем сету за укупних 3:0.

16.55 - Размена брејкова, три за редом, два за Созу - 5:3. 

16.44 - Новак има брејк предности и у трећем, надамо се последњем сету - 3:1. 

16.28 - Убедљивом и сигурном игром, Новак осваја и други сет - 6:2. Још сет дели другог играча света од плсамана у друго коло Ролан Гароса. 

16.17 - Нови Новаков брејк за 5:2 у другом сету. Киша поново почиње да пада и ремети планове организатора и играча... 

16.07 - Први брејк у другом сету виђен је у петом гему а направио га је наш тенисер, који води са 3:2 и има сервис. 

15.55 - На старту другог сета оба тенисера сигурна на свој сервис - 1:1. 

15.50 - Спасио је Ноле једну брејк лопту и потом освојио сет - 6:1. 

15.42 - Настављен је меч, Новак је одмах направио нови брејк и сада сервира за освајање првог сета - 5:1. 

14.33 - Киша је прекунла меч при резултату 4:1 за Новака...

14.24 - Новак сигуран на свој сервис а затим нови, други брејк за великих 4:0 у првом сету. Веома сигурна игра српског тенисера за сада, Соза не изгледа као тенисер који може да пружи озбиљнији отпор. 

14.18 - Уз мало проблема Новак осваја гем на свој сервис а већ у наредном гему, који је трајао скоро десет минута, прави први брејк у мечу за вођство од 2:0 у првом сету.  

14.06 - Почео је меч, први на сервису Новак Ђоковић. 

13.50 - Ускоро би требало да почне меч између Ђоковића и Созе, мада је киша поново почела да пада...

12.41 - Почели су мечеви у Паризу.

11.35 - Мечеви на Отвореном првенству Француске одложени су због кише у Паризу. Такмичење је требало да почне у 11 часова, али је почетак одложен због кише.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије