Читај ми!

Новак у четвртфиналу Рима!

Ђоковић - Колшрајбер 2:1 (4:6, 6:2, 6:1). Ђоковић је лоше започео меч у Риму, изгубио први сет, али је у наставку меча поправио игру и стигао до преокрета против Колшрајбера. Наредни ривал - Давид Ферер.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Немца Филипа Колшрајбера са 2:1 (4:6, 6:2, 6:1) и тако се пласирао у четвртину финала турнира мастерс серије у Риму.

Нешто лошији почетак меча српског тенисера је можда, оне песимистичне навијаче, забринуо, али је Новак Ђоковић, након изгубљеног првог сета, врло брзо вратио осмехе на њихова лица.

Новак је, наиме, лоше „отворио" меч, доста грешио у уводним гемовима, што је Филипу Колшрајберу донело предност од 4:0. Ђоковић је ухватио ритам, смањио на 5:3, али је, ипак, Колшрајбер освојио први сет резултатом 6:4.

На старту другог сета Ђоковић је противнику одмах дао до знања да неће грешити као на почетку меча. Много бољом и сигурнијом игром у пољу, Ђоковић је повео са 4:1, а до краја сета Немцу је препустио само један гем и добио сет са 6:2.

Трећи сет српски тенисер је започео у „петој брзини". Врло брзо је повео са 4:0, стизао је сваку лоптицу на терену, и одиграо неколико лепих потеза.

Колшрајбер није умео да одговори на доминацију другог тенисера света, па до краја меча није успео да пружи значајнији отпор, већ је успео само да освоји утешни гем у трећем сету.

У наставку турнира, Ђоковић ће одмерити снаге са Шпанцем Давидом Ферером, који је раније данас победио Ернеста Гулбиса са 2:0.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 2,8 милиона евра.

Овако је текао меч у Риму: 

23.16 - После утешног гема за Колшрајбера, Ђоковић има три меч лопте. Прву није искористио, али јесте другу! Крај меча! 

23.11 - Фантастична игра Ђоковића, Колшрајбер не успева да пружи значајнији отпор, резултат је 5:0. 

23.04 - Освајањем првог гема у трећем сету, Новак први пут води у овом мечу. Након првог гема, Ђоковић осваја и наредна два.

22.50 - Мање грешака и добра игра, Ђоковићу доносе изједначење. Играће се трећи сет. 

22.37 - Други сет Новак "отвара" много боље и сигурније, па је повео са 4:1. 

22.10 - Ђоковић је поправио игру, вратио се у меч на 5:3, али лош почетак српског тенисера доноси Колшрајберу прилику да освоји први сет, што је Немац и учинио - 6:4.

21.51 - Немац има лепу, али никако недостижну предност, води са 3:0 у пром сету, умногоме захваљујужи грешкама Новака Ђоковића, који е успева да пронађе "ритам". 

21.46 - Четири неизнуђене грешке Ђоковића у првом гему, који је, на сервис српског тенисера, припао Колшрајберу. Немац одличан, сигуран и концентрисан на свом сервису, врло брзо води са 2:0.

21.40 - Почео је дуел у Риму, Ђоковић први сервира. 

21.30 - За неколико минута почиње сусрет. 

21.00 - Meч у Риму ће, према последњим информацијама, почети у 21.30 сати. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара