Читај ми!

Новак други, креће "потера" за Надалом

Новак Ђоковић задржао друго место на најновијој АТП листи, има 1.870 бодова мање од Рафаела Надала. Ђоковић би већ ове недеље у Риму могао да смањи заостатак, с обзиром на то да је прошле године елиминисан у четвртфиналу, док Надал брани титулу. Јелена Јанковић и Ана Ивановић спустиле су се за по једно место на ВТА листи и ове недеље заузимају 8, односно 13. место.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, упркос томе што због повреде није играо на Мастерсу у Мадриду, задржао је друго место на најновијој АТП листи са 11.030 бодова, односно 1.870 бодова мање од првопласираног Шпанца Рафаела Надала.

Ђоковић је изгубио само десет поена, док је Надал, који је одбранио трофеј у главном граду Шпаније, остао "на своме", али за њега је најважније да је осигурао прву позицију бар до завршетка Ролан Гароса.

Истина, Ђоковић би већ ове недеље у Риму могао да смањи заостатак, с обзиром на то да је прошле године елиминисан у четвртфиналу, док Надал такође брани титулу.

Једина промена у Топ 10 је улазак Јапанца Нишикорија, који је у Мадриду стигао до финала и пре повреде пружио жесток отпор Надалу.

Србија има још само једног тенисера међу сто најбољих, Душана Лајовића, који је покварио пласман за три позиције и сада је 87. на свету са 631 бодом.

Повређени Јанко Типсаревић остао је на 116. позицији са 500 бодова, док је суспендовани Виктор Троицки "склизнуо" 19 места и сада је 146. са 400 бодова.

Филип Крајиновић је 158. са 351 бодом, а Илија Бозољац 199. са 248 бодова.

Српске тенисерке Јелена Јанковић и Ана Ивановић спустиле су се за по једно место на ВТА листи и ове недеље заузимају 8, односно 13. место, са 4.130 и 3.230 бодова.

Бојана Јовановски је напредовала за три позиције и сада је на 37. месту са 1.360 бодова.

Четврта тенисерка Србије Јована Јакшић напредовала је за три позиције и ове недеље је 102. са 598 бодова, док се Весна Долонц померила за два места напред и сада је 113. са 549 бодова.

Америчка тенисерка Серена Вилијамс и даље је убедљиво прва са 11.590 бодова, испред Кинескиње На Ли са 7.475 и трећепласиране Пољакиње Агњешке Радвањске са 6.290 бодова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара