Новак на Вавринку и Ферера

Најбоље српски тенисер Новак Ђоковић биће слободан у првом колу Мастерс турнира у Мадриду, док у другом чека бољег из дуела између Хрвата Марина Чилића и Португалца Жоаа Соусе, одлучено је жребом у главном граду Шпаније. У његовој половини жреба су Вавринка и Ферер. Директни преноси мечева на програмима РТС-а.

Новак има прилику да смањи разлику у односу на Надала на АТП листи. На Мастерсу у Мадриду брани друго коло, то јест 10 бодова освојених претходне сезоне, док Шпанац брани титулу на овом турниру, 1000 бодова, и у најбољем случају остаће на истом скору.

Ђоковић, други тенисер на АТП ранг-листи, налази се у истој четвртини жреба са Шпанцем Давидом Ферером, односно у половини са Швајцарцем Станисласом Вавринком.

Ђоковић би, ако дође до четвртфинала, могао да се састане са Ферером, који у другом колу чека победника меча између сународника Алберта Рамоса и Француза Николе Маија.

Потенцијални ривали Ђоковића у трећем колу су Италијан Фабио Фоњини, Украјинац Александар Долгополов Јуниор, Летонац Ернест Гулбис и Пољак Јежи Јанович.

Трећи носилац на турниру, Вавринка, такође је слободан у првом колу, а у другом чека победника дуела између Руса Дмитрија Турсунова и квалификанта. Вавринка се налази у четвртини жреба са Канађанином Милошем Раонићем.

У другој половини жреба налазе се први тенисер на АТП листи Шпанац Рафаел Надал, Швајцарац Роџер Федерер, Чех Томаш Бердих и Британац Енди Мари.

Укупни наградни фонд мастерс турнира у Мадриду износи 3.671.405 евра,
а почеће у суботу и трајаће до 11. маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара