Читај ми!

Ноле о новoј животној улози

Новак Ђоковић једва чека да се нађе у улози тате. Наш најбољи тенисер радује се свим срцем оном што га чека, рачунајући и непроспаване ноћи, промену пелена, и све остале чари родитељства. Радосна вест коју је пре пар дана поделио са јавношћу заинтересовала је и италијанске медије, који преносе Новакова размишљана о будућем очинству и његовом утицају на тениску каријеру.

Говорећи о утицају предстојећег очинства на каријеру Новак је истакао да да је и до сада његов однос према тенису био специфичан, али да ће се свакако променити.

"Тенис није једини извор задовољства у животу. Ја сам увек срећан, јер имам доста ствари којима могу да се радујем, да делим љубав са драгим људима око себе. Зашто бих се секирао што сам други на свету? Пробаћу да се вратим на прво место, јер је тенис моја страст, љубав и посао. И то је нешто што најбоље знам да радим. Покушаћу и да освојим све турнире које могу. Али, са доласком бебе, тенис више неће бити приоритет број један".

"Захвалан сам на прилици што играм тенис, спорт који волим свим срцем, али ништа не узимам здраво за готово. Зато ценим живот више, јер ништа нисам добио за џабе. За све сам морао да се борим. Увек учим нешто ново, образујем се, стичем знања. Тако су ме научили у породици. Наиме, образовање је нешто што увек остаје ваше, што вам нико не може одузети. То је нешто што се не купује, нити продаје", изјавио је Ђоковић.

Новак је истакао да ће му очинство бити нови потицај и у тениској каријери као што је то било са неколицином тениских пријатеља.

"Моја Јелена ми је дала прави израз, 'Беба је извор радости'. Са дететом ће почети једно ново поглавље у мом животу. Веома сам срећан, чак и ако кажу да ћемо све разумети тек када беба почне да се рита у стомаку. Можда ће пробати да удари бекхенд, видећемо".

"Имам неколико пријатеља који су већ постали очеви, као што је Иван Љубичић, на пример. Једва чекам и ја да прођем кроз те ствари. Неће ми сметати чак и да останем будан током ноћи. Гледам на то са позитивне стране: бићу помало уморан, али ће ми то дати нову енергију. Љубо је желео да заврши каријеру и пронашао је нову мотивацију у детету, док је Томију Хасу дете било инспирација да настави да се бави овим спортом", рекао је Ђоковић.

О вредностима које ће пренети на потомство, Ноле је, као и обично, био врло прецизан и изричит.

"Захвалан сам на прилици што играм тенис, спорт који волим свим срцем, али ништа не узимам здраво за готово. Зато ценим живот више, јер ништа нисам добио за џабе. За све сам морао да се борим. Увек учим нешто ново, образујем се, стичем знања. Тако су ме научили у породици. Наиме, образовање је нешто што увек остаје ваше, што вам нико не може одузети. То је нешто што се не купује, нити продаје", закључује Ђоковић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара