Читај ми!

Јелена и Ана у четвртфиналу Штутгарта

Јелена Јанковић и Ана Ивановић пласирале су се у четвртфинале турнира у Штутгарту, пошто су савладале Италијанку Флавију Пенету са 3:6, 6:2, 6:3, односно Немицу Јулију Гергеш са 2:1, по сетовима 1:6, 6:2, 6:3. Јелена успешна и у дублу.

Јанковићева је остварила седму победу у деветом међусобном мечу са Пенетом за сат и педесет осам минута игре.

Српска тенисерка, осма на WТА ранг листи је, пет пута одузела сервис италијанки, док је њој то трипут пошло за руком. Јелена је три брејка направила у другом сету, док је у одлучујућем сету направила два. Пенета је током целог меча имала изузетно мали проценат убаченог
првог сервиса, свега 31 одсто.

Прва тенисерка Србије састаће се у борби за место у полуфиналу са Рускињом Алисом Клејбановом која је победила Чехињу Петру Квитову са 6:2, 7:6 (7:3).

Јелена је била успешна и у дублу пошто је у пару са Клејбановом у првом колу савладала летонско-белоруски пар Дијана Марчиневич/Александра Саснович са 2:0 у сетовима - 6:3, 6:0.

Ана Ивановић такође се пласирала се у четвртфинале пошто је савладала Немицу Јулију Гергеш са 2:1 у сетовима - 1:6, 6:2, 6:3.

После неочекивано лошег издања у првом сету и само једног освојеног гема, Ивановићева се у наставку пренула, стабилизовала игру и преузела иницијативу, па је направила велики преокрет.

Са два брза брејка изједначила је резултат у сетовима, а у трећем, одлучујућем, доминирала је упркос осцилацијама у самој завршници. За снажан сервис и прецизне ударце расположене српске тенисерке Немица није имала решења, па је заслужено претрпела пети пораз у њиховом шестом међусобном окршају.

Дуел је одлучен у петом гему трећег сета, када је Ивановићева повела са 4:1 на сервис противнице и потом рутински сачувала предност за тријумф након једног сата и 40 минута игре.

Српска тенисерка у борби за полуфинале чека победницу сусрета између Рускиње Светлане Кузњецове и другог носиоца на турниру, Румунке Симоне Халеп.

Турнир у ССтутгарту игра се за укупан наградни фонд од 710.000 долара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво