Читај ми!

Ђоковић: Увек покушавам да будем фер

Најбољи српски тенисер и други играч света пласирао се у полуфинале турнира у Мајамију, пошто је победио Марија у два сета (7:5 и 6:3). У полуфиналу Ђоковића очекује Јапанац Кеи Нишикори, који је приредио изненађење савладавши Роџера Федерера са 2:1 (3:6, 7:5, 6:4). После меча новинари су имали много питања за Ђоковића.

Већи део разговора с новинарима у Мајамију посвећен је једном тренутку меча четвртфинала мастерс турнира против Ендија Марија, у којем је, не знајући, прекршио правила игре.

"Погодите шта сви желе да вас питају", рекао је један новинар Ђоковићу на почетку конференције за новинаре у Мајамију.

"Знам. Када сам долазио сви су ми рекли да ћемо морати да причамо о томе. Видите, бићу сасвим искрен, јесам рекетом прешао преко мреже и то сам и рекао Марију. Казао сам му да нисам додирнуо мрежу. Моја грешка. Мислио сам да је дозовољено да пређем рекетом у његову половину ако не додирујем мрежу... Нисам знао да то није дозвољено", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је истакао да је тај тренутак у првом сету, приликом резултата 6:5 и 0:15, утицао на оба играча, али упорне новинаре је интересовало и како је Мари то прихватио.

"Што се мене тиче: да, наравно да сам осетио да се изнервирао. Показивао је то на терену. Ја сам се трудио да на то не обраћам пажњу. Одлука је већ била донета, тако да сам само покушавао да играм за сваки поен", рекао је Ђоковић.

Он је новинарима признао да је ситуација била непријатна и зато што су обојица тенисера пријатељи ван терена.

"Видите, на терену сам му рекао: 'Енди, прешао сам преко мреже, али је нисам додирнуо. Колико разумем, то је дозвољено.' Нисам лагао на терену, увек покушавам да будем фер, с ким год да играм... Сада су ми рекли да то није по правилима и да сам погрешио. Мислио сам да нисам, али судија је у столици поред терена, он би требало да то зна", рекао је Ђоковић.

Дискусија с новинарима у Мајамију потрајала је неко време, али су на крају сви прихватили Ђоковићево уверавање да је искрен и да није свесно прекршио правила. Што се тиче остатка меча, Србин је признао да је и време имало улогу у мечу.

"Знамо сви да услови у Мајамију могу да буду стварно тешки за играче. Влага и ветар који стално мења правац... Видело се да је то утицало и на њега и на мене. Такође на сервисима, обојица смо правили двоструке грешке у кључним поенима. Није било лако. То што сам успео да будем миран и чврст, помогло ми је", рекао је Ђоковић.

Он је поновио да му је тријумф у Индијан Велсу много значио на менталном плану, јер је тамо победио иако није играо најбоље што зна. Затим је нагласио и да нема ништа против технологије и поновљених снимака који би могли да одлучују у спорним ситуацијама.

Једно од неуобичајених новинарских питања упућено Ђоковићу било је да ли живи у Монте Карлу јер се "плаши латиноамеричких жена".

"Свидео ми се ваш израз лица када сте ме то питали, потпуно сте озбиљни. Не плашим се Латиноамериканки. Ја сам европски тип, рођен сам и одрастао у Европи. Дакле, волим Европу, верен сам и не остављам слободног простора за Латиноамериканке... Но, без обзира. Оне су јако лепе и ви то знате", рекао је Ђоковић.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара