Читај ми!

Новак у полуфиналу

Ђоковић - Мари 2:0 (7:5, 6:3). Борба за полуфинале турнира у Мајамију припала је Новаку. Још један велики меч, вероватно најинтересантнији у досадашњем делу турнира припао је нашем тенисеру. У полуфиналу у петак противник Ђоковића на терен ће изаћи Кеи Нишикори који је елиминисао Роџера Федерера.

Новак Ђоковић је у полуфиналу Мајамија. После велике борбе у два сета савладао је Британца Ендија Марија са 2:0. Нашем асу било потребно један сат и 31 минут игре да сломи отпор Британца. Наредни ривал је победник дуела у коме се састају Федерер и Нишикори, 2.00 часа РТС1. 

Велика борба од самог старта. Оба тенисера у почетку успевала да сигурним сервисима одрже неизвесност. Први је запретио Новак у четвртом гему. Међутим, Мари је успео да спаси две брејк лопте и изједначи на 2:2. Уследио је миран период игре, без брејк прилика све до резултата 5:5.

На сервис Новака противник долази до прве шансе у сету. Наш тенисер успева да се одбрани и поведе са 6.5. Када се очекивало да ће први сет бити решен у тај-брејку, Мари је очајно сервира, Новак то користи и осваја три везане брејк шансе. Користи прву за 7:5 у првом сету.

Велика борба настављена је и у другом сету. Поново су оба тенисера на старту сигурна на свој сервис. Први до брејк шансе стиже Мари при резултати 2:2. Користи је долази до предности. Међутим, Новак је неумољив узвраћа истом мером, дупла сервис грешка Марија за брејк лопту нашег тенисера. Након изједначења, уследила је нова двострука сервис грешка Британца. Овај поклон Ђоковић користи и враћа брејк.

Након губитка сервиса Мари је једноставно стао, дошло је до пада у његовој игри што наш тенисер користи и уз још један брејк долази до сервиса за меч. Експресно осваја три везане меч лопте, искористио је прву за коначних 6:3 у другом сету.

Ток меча:

22.47 - Новак експресно долази до три меч лопте на свој сервис. Користи прву, крај, 6:3 у другом сету.

22.44 - Новак поново напада сервис Марија. Користи пад концентрације противнка и долази до 0:40. Користи прву брејк лопту и стиче брејк предности, 5:3.

22.41 - Ђоковић је потом сигуран на свој сервис и поново води 4:3.

22.37 - Новак покушава да узврати. Дупла сервис грешка Марија на 30:30 и брејк шанса за нашег аса, пропуштаје. Нова дубла сервис грешка и нова шанса за Новака, овај поклон користи и враћа брејк, 3:3.

22.34 - Прво до брејк шансе у другом сету долази Мари. Користи је и води са 3:2.

22.30 - Наставља се борба за сваки поен. Међутим, оба тенисера успевају да одбију нападе противника. За сада без брејк шанси у другом сету, 2:2.

22.16 - Новак сигуран и на старту другог сета, осваја свој сервис - 1:0.

22:11 - Велика борба у првом сету. Оба тенисера била сигурна на свој сервис. Новак први пропустио брејк шансе. Међутим, стрпљиво је чекао шансу и дочекао је. У 12 гему када се сет ближио тај-брејку, Новак је напао сервис Марија и успео да му га одузме. Прилике за поправни није било.

22.10 - Трострука брејк, сет лопта за Новака. Користи прву и осваја сет.

22.05 - У једанаестом гему Мари пропушта брејк шансу, 6:5 за Новака.

21.35 - Први до брејк шансе долази Новак, не користи је. Потом је имао још једну, али и она је отишла у неповрат. Мари успева да се одбрани и освоји сервис гем, 2:2.

21.26 - Оба тенисера сигурна на своје сервисе, 2:1.

21.21 - Новак је сигуран на свој сервис и води са 1:0.

21.18 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Ендија Марија. Наш тенисер је сервисом отворио дуел.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара