Читај ми!

Новак лако са Робредом, следећи је Мари

Ђоковић - Робредо 2:0 (6:3, 7:5). Новак Ђоковић је у осмини финала турнира на Флориди рутински савладао Шпанца Томија Робреда. У четвртфиналу наш тенисер ће се састати са Ендијем Маријем.

Ђоковић је рутински дошао до очекиване победе у дуелу са 17. тенисером света. После краткотрајног закашњења меча због кише одиграо је у лаганом ритму, таман колико је било довољно за шести тријумф у њиховом седмом међусобном окршају.

Тридесетједногодишњи Робредо трудио се колико је могао да евентуално изненади фаворизованог ривала. Снажан отпор пружио је нарочито у другом сету и држао се до саме завршнице, првенствено захваљујући добрим сервисима.

Српски ас је вребао прилику да преломи меч, што је и успео у 11. гему када је на сервис шпанског ветерана повео са 6:5. Потом је опуштено сервирао за победу након једног сата и 23 минута игре, искористивши прву меч лопту.

Ђоковић у борби за полуфинале састати са браниоцем титуле Британацем Ендијем Маријем који је у осмини финала савладао Француза Жо-Вилфреда Тсонгу са 2:0 у етовима (6:4, 6:1). .

Турнир мастерс серије на Флориди, који је Ђоковић освајао 2007, 2011. и 2012. године, игра се за наградни фонд од 5,64 милиона долара.

"Веома солидна победа, добро сам одрадио меч и сервирао, натерао сам омија да игра додатне ударце у важним тренуцима и све у свему сам адовољан данашњим дуелом", рекао је Ђоковић после меча. "Како турнир одмиче, биће све теже и теже. Сви врхунски играчи су  даље у игри. Мораћу добро да се спремим против кога год да играм. ема више апсолутних фаворита на терену тако да се надам да ћу ајбоље могуће обавити свој посао", казао је Ђоковић.  

Овако је текао меч:

18.17 - Ђоковић је у четвртфиналу Мајамија! Новак је био веома сигуран на свој сервис и сасвим заслужено се пласирао у наредну рунду такмичења где га чека бољи из дуела Мари - Тсонга.

18.14 - Ђоковић коначно у 11. гему одузима сервис Робреду и има прилику да на свој сервис дође до победе у овом мечу и обезбеди пласман у четвртфинале.

17.53 - За сада без брејка у другом сету - 3:3.

17.36 - Као и на старту првог сета оба тенисера сигурна на свој сервис - 1:1.

17.27 - Ас ударцем на други сервис Новак осваја девети гем и стиже до победе у првом сету - 6:3.

17.08 - Ђоковић први на мечу долази до брејка, одузима Шпанцу сервис за 3:1.

17.01 - Оба тенисера сигурна на старту на свој сервис - 1:1.

16.53 - После малог кашњења због кише, у Мајамију почео меч осмине финала између Новака Ђоковића и Томија Робреда. Наш тенисер је први на сервису.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара