Читај ми!

Јанко открио узрок повреде!

Јанко Типсаревић пет месеци не игра тенис, а тек недавно је открио узрок повреде. Српски рекет број два очекује да се на терену нађе за два месеца. Лекари предвиђају да је потребно осам недеља како би тетива потпуно зарасла и да тада могу очекивати повратак на терен, написао Типсаревић.

Српски тенисер Јанко Типсаревић, који због повреде пете не игра већ пет месеци, открио је да је прошао кроз агонију пошто никако није могао да добије праву дијагнозу, али да је сада све познато јер је дошло до пуцања тетиве и требало би да се врати на терен за два месеца.

"Након вишемесечних посета многобројним стручњацима у свету, а и код нас, добијао сам различите дијагнозе и терапије за повреду коју вучем већ 14 месеци, што је мом тиму и мени веома тешко пало, јер нисмо знали шта је исправно и да ли је сваки пут који смо одабрали за лечење био онај прави. Из тог разлога се нисам дуже време оглашавао јер је све изгледало као једна велика агонија", навео је Типсаревић у писаном саопштењу.

Он је додао да је прошао агресивне терапије попут зрачења упалног дела пете, убијање нерава за које се сматрало да подстичу упални процес, инјекција кортикостериоида, преко мање агресивних терапије ласерима и акупунктуре.

"Ништа није помогло да упала прође. Пре неколико дана оштећена плантарна фасција је пукла и сада сви имамо јаснију слику. Ништа друго не преостаје него да чекамо да зарасте уз помоћ терапија. Да није сама пукла следећи корак била би операција, тако да је у неку руку и добро да се ово десило. Лекари предвиђају да је потребно осам недеља како би тетива потпуно зарасла и да тада могу очекивати повратак на терен. Трновит пут је испред мене, али веома сам мотивисан и једва чекам да се поново такмичим, жеља за повратак у Топ 10 ми је никад већа, као и да поново играм за Србију у Дејвис купу", поручио је Типсаревић.

Типсаревић је у каријери освојио четири титуле, а најбољи пласман на АТП листи му је осмо место. Тренутно је, упркос томе што дуго није играо, 68. играч света.

Са репрезентацијом Србије освојио је Дејвис куп 2010. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво