Читај ми!

Ђоковић задовољан и поносан

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је задовољан начином на који је победио Швајцарца Роџера Федерера у финалу Мастерса у Индијан Велсу, и да ће му тај тријумф дати много самопоуздања у наставку сезоне. Ђоковић је синоћ трећи пут у каријери освојио Мастерс у Индијан Велсу, пошто је победио Федерера са 2:1 у сетовима (3:6, 6:3, 7:6).

То је била 42. титула за Ђоковића у каријери, а 17. трофеј са турнира из Мастерс серије, чиме се на трећем месту изједначио са Американцем Андреом Агасијем.

"Радује ме начин на који сам освојио титулу и то је велика сатисфакција пошто сам у последња три кола играо веома тешке мечеве у три сета. Пар поена је могло да оде на моју или његову страну, али је отишло на моју. Остао сам психички јак и то ће ми дати снагу и самопоуздање у наставку сезоне", рекао је Ђоковић.

Ђоковић, који је победом у Индијан Велсу смањио заостатак за Федерером на 16:17 у међусобним дуелима, похвалио је игру противника.

"Пре меча сам рекао да ће само неколико поена одлучити победника, а то се и десило. Роџер је играо на веома високом нивоу... Играо је боље него што је играо у последњих 13-14 месеци. Морао сам да одиграм најбољи тенис и да будем веома концентрисан у последњим тренуцима како бих победио. Поносан сам на резултате током овог турнира", рекао је Ђоковић.

Федерер је пласманом у финале поправио пласман на АТП листи, пошто је са осмог "скочио" на пето место.

"Играо је добро, у завршници меча је држао лоптицу у игри, а ја сам направио сувише грешака у најважнијим тренуцима. Он је добро играо средином другог сета и у трећем одиграо одлично, а у тим тренуцима су ствари могле да оду и на моју страну, али честитам му на доброј игри", рекао је Федерер.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво