Читај ми!

Новак надиграо Чилића

Новак је у четвртфиналу Индијен Велса. Ђоковић је савладао Хрвата Марина Чилић са 2:1 по сетовима 1:6, 6:2, 6:3. Меч је трајао један час и 45 минута игре. Противник у четвртфиналу је Жилијен Бенето.

Новак наставља поход на турниру у Индијен Велсу, прескочена је још једна препрека - Хрват Марин Чилић. После очајног првог сета наш тенисер је успео да се врати у меч. Пробудио се наметнуо свој стил игре. Искористио је све грешке противника и стигао до осме победе у међусобним дуелима од исто толико мечева.

Лош први сет за Новака. Све што је покушао није погодио. Очајан први сервис. Чилић користи прилику и брзо, уз два брејка, стиже до великих 5:0. Ђоковић коначно успева да освоји свој сервис. Међутим противник је сигуран, осваја свој сервис и решава први сет резултатом 6:1, после само 27 минута игре.

Буђење нашег тенисера на старту другог сета. Осваја свој сервис са нулом. Борба се распламсала. У четвртом гему при вођству нашег аса од 2:1, на сервис противника Ђоковић осваја своју прву брејк лопту на мечу, користи је и води са 3:1. Новак је потом био сигуран на свој сервис. Чилић све више греше. На његов сервис при вођству нашег тенисера од 5:2, Новак осваја сет лопту, користи је за коначних 6:2 у другом сету. Изједначење.

Трећи, одлучујући, сет. Новак успева да се извуче на свој сервис после 0:30 за противника и осваја гем. Наш тенисер потом притиска сервис противника, осваја брејк лопту, пропушта је. Нова шанса за Ђоковића одлази у неповрат. Трећа брејк лопта, користи је и води са 2:0. Уследио је мирнији период игре где су оба тенисера освјала своје сервисе.

Новаков сервис за меч при вођству од 5:3. После једног часа и 44 минута игре Новак долази до две меч лопте. Користи прву и добија трећи сет са 6:3.

Наредни ривал нашег тенисера је Францус Жилијен Бенето који је у осмини финала савладао Шпанаца Фелицијана Лопеза са 2:0 (6:3, 7:6 /7:4/).

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво