Долгополов: Нема непобедивих

Украјински тенисер Олександр Долгополов приредио је велико изненађење у трећем колу Индијан Велса. Елиминисао је првог играча света и првог носиоца турнира Шпанца Рафаела Надала у три сета - 6:3, 3:6, 7:6. Коментаришући меч Долгополов је наговестио нову еру светског тениса у којој више водећа четворка неће бити недодирљива.

После меча Олександр Долгополов је победу посветио својој земљи, која пролази кроз тежак период.

"Ово је тренутак када људи у мојој земљи могу мало да буду поносни. Добро је што сам успео да остварим добар резултат и учиним да људи у Украјини добију и неке лепе вести", нагласио је Долгополов.

Коментаришући меч Долгополов је наговестио "нова времена и искушења" за четворицу играча са листе најбољих Рафаела Надала, Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Ендија Марија .

"Не сматрам да је могуће да они играју толико добро током целих каријера. Потпуно је нормално што су почели да имају успоне и падове, а неки млађи играчи добијају шансу да их победе. Такав је живот. Сви ми старимо и то је нормално. Смењују се генерације, а млађи ће се увек борити до краја. Али, верујем да је добро што имамо прилику да видимо велики број младих играча који 'гризу'. Забавније је тако", рекао је Долгополов.

На другој страни Рафаел Надал је истакао да од старта на турниру није успео да ухвати прави ритам што је напослетку резултирало овим поразом.

"Од почетка турнира овде нисам осећао да играм како треба. Истина је да сам играо против играча који ми нису помогли да нађем свој ритам. Али, таква је ситуација. У првом мечу сам спасао ситуацију, сада сам био близу", рекао је Надал.

"Када играте до својих граница, такве ствари се десе. Можете да изгубите, а то се и десило мени сада. Честитам својом противнику, мислим да је одиграо боље од мене. Живот иде даље, а ја ћу наставити вредно да радим да бих био спреман за Мајами", истакао је Надал.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво