Читај ми!

Новак иде даље

Успешан старт Новака Ђоковића на Мастерсу у Индијан Велсу. У другом колу је савладао Румуна Виктора Ханескуа са 2:0, по сетовима 7:6 (7:1), 6:2. Ривал у шеснаестини финала је Колумбијац Алехандро Гонзалес.

Новак је, према очекивањима, успео да савлада прву препреку у Индијан Велсу. Румун је пружио велики отпор у првом сету. Међутим, у другом је до изражаја дошла снага нашег аса, који је лако добио овај сет и стигао до шеснаестине финала. Ђоковићу је било потребно 85 минута да реши меч у своју корист. Био је то њихов седми дуел и седма победа нашег аса.

Први сет је донео велику борбу. Оба тенисера су била сигурна на свој сервис. Прве брејк шансе пропустио је Ханеску при резултату 3:2. Новак је успео да одбрани све три брејк лопте и изједначи на 3:3. Поново је Румун запретио у 13. гему. Међутим, Новак није дозволио Румуну да освоји сет. Поново се изборио са две сет лопте за противника и сет је ушао у тај-брејк.

У тај-брејку Новак је заиграо фантастично. Оптерећен пропуштеним у претходном гему, Ханеску није имао начина да се супротстави нашем тенисеру. Максимално концентрисан Ђоковић је редом освајао поене и на свој и на противников сервис. Ханеску је успео да освоји само један поен, за остало се побринуо наш ас, па је овај период добио са 7:1. 

Други сет, Новак је наставио са доминацијом из тај-брејка. Након освојеног свог сервиса одузима сервис противнику и брзо долази до предности од 3:0. Уследио је мирнији период игре у коме су оба тенисера освајала своје сервисе. При вођству од 5:2, Новак поново појачава на сервис Ханескуа, после велике борбе користи четврту меч лопту и добија други сет са 6:2.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић оценио је да му је требало времена да се прилагоди подлози.

Двоструки шампион турнира у Индијан Велсу истакао је да му је у првом сету заказало најјаче оружје - ритерн.

"Током првог сета ритерн ми уопште није функционисао, мада сам се доста мучио када је у питању тај сегмент игре и током другог дела меча", рекао је Ђоковић после своје 550. победе у каријери.

Српски тенисер је нагласио да је данашњи меч био један од оних у којима је било најважније добро сервирати.

"Ово је био један од оних дана када само треба добро да сервирате, а онда да нађете праве ударце и наравно, прави тајминг", рекао је први рекет Србије.

Наредни ривал нашег аса је Колумбијац Алехандро Гонзалес, који је савладао хрватског тенисера Ивана Додига са 2:1, по сетовима 6:4, 2:6, 7:6 (7:5).

Новак је до сада играо три финала Индијан Велса, а два пута је тријумфовао. Задњу титулу је освојио 2011. године када је у финалу савладао Рафаела Надала са 2:1, по сетовима 4:6, 6:3, 6:2.

Другог тенисера света тек у четвртфиналу чека потенцијално тежак противник - Француз Жо Вилфрид Тсонга или Аргентинац Хуан Мартин дел Потро. Могућ противник Ђоковићу у полуфиналу је Француз Ришар Гаске или Чех Томаш Бердих.

Ђоковић би у финалу могао да се сретне са Шпанцем Рафаелом Надалом, Швајцарцима Станисласом Вавринком и Роџером Федерером или Британцем Ендијем Маријем.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије