Читај ми!

Крајиновић и Лајовић ублажили пораз

Филип Крајиновић победио је Швајцарца Марка Кјудинелија са 2:0, пре њега Душан Лајовић је надиграо Михаела Ламера са 2:1. Овим победама Србија је ублажила пораз од Швајцарске, која је тријумфовала са 3:2. Наредни дуел у Дејвис купу Србија игра у септембру у баражу за опстанак у Светској групи.

Крајиновић је тако Србији донео и други поен у поразу од Швајцарске у првом колу светске групе Дејвис купа. Претходно је Душан Лајовић савладао Михаела Ламера. Швајцарци су у суботу победом у дублу повели са недостижних 3:0 и обезбедили пласман у четвртфинале. Нашој селекцији предстоји дуел баража за опстанак у Светској групи који је на програму у септембру.

Крајиновић је био прилично убедљив против Кјудинелија. Надиграо га је у свим елементима игре, испаливши током меча чак десет асова, у победи која, на жалост, није имала резултатски значај. Крајиновић није дозволио противнику ниједном да му одузме сервис.

Душан одиграо одличан меч. Успео да се врати након губитка другог сета. Ламар је у два наврата у трећем сету имао по брејк преднсоти, ипак, наш тенисер успео да стигне и престигне противника и добије меч.

Меч између Лајовића и Ламера трајао је два сата и 15 минута, а одлучујући трећи сет обележила је велика борба и много одузетих сервиса, чак пет брејкова виђено је у одлучујућем сету. У претходна два виђен је по један брејк, што је тенисерима омогућило да освоје сетове.

Одлучујући трећи поен Швајцарској за пласман у четвртфинале су у суботу донели Марко Кјудинели и Михаел Лемер који су дублу савладали Ненада Зимоњића и Филипа Крајиновића са 7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:2), 6:2.

Прва два поена за Швацарску су у петак освојили Роџер Федерер, који је са 3:0 победио Илију Бозољца, и Станислас Вавринка, који је био бољи од Лајовића са 3:1 у сетовима.

Швајцарска у четвртфиналу игра против Казахстана који је победио на домаћем терену Белгију са 3:2. Дејвис куп репрезентација Србије наредни дуел у овом такмичењу одиграће у септембру у баражу за останак у Светској групи.

Обрадовић: Да поново будемо у врху Дејвис купа

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је да ће његова екипа покушати да поново постане једна од водећих екипа у Дејвис купу.
"Желео бих да имамо среће у жребу, да не буде нешто тешко. Било би добро да играмо код куће и да сви играчи буду здрави, како бисмо са читавим тимом покушали да поново будемо оно што јесмо - једна од водећих светских екипа у Дејвис купу", рекао је Обрадовић за РТС у Новом Саду.

"Ово је наставак разигравања младих играча, да одиграју што више мечева... Филип је показао да може да игра врхунски тенис, постигао је изузетан резултат. Што више времена они проводе на овом терену то ће у будућности много више значити, када ће бити спремнији за
много важније мечеве", казао је Обрадовић.

Крајиновић је у последњем мечу против Швајцарске савладао искусног Марка Кјудинелија, који је некад био међу првих 100 тенисера света.

"Мислим да сам играо јако добро, ово је било велико искуство за мене. Срећан сам, пуно ми значи, иако смо изгубили... Значи ми за даљу каријеру, ипак је ово Дејвис куп, ово ће ми донети пуно самопоуздања за даље", рекао је Крајиновић.

"Јуче ми је био први пут да играм за репрезентацију, зато сам данас ушао много опуштеније него јуче, једноставно био сам спреман", казао је Филип Крајиновић.

Српски тенисер Душан Лајовић рекао је да је задовољан победом над Швајцарцем Михаелом Ламером, иако меч није имао резултатски значај.

"Меч је био тежак, имао сам малих проблема са жуљевима, што вучем још из Аустралије... Све у свему, задовољан сам борбом, драго ми је да сам донео барем један поен Србији и надам се да ће убудуће то бити и у важећем мечу", рекао је Лајовић за РТС одмах после меча у Новом Саду.

"Много је већи значај играти за своју земљу, ту сви пружају најбоље партије и није било нимало лако, без обзира на ранг противника. Хтео сам да победим, веома сам задовољан како је прошло данас", казао је Лајовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво