Читај ми!

Лајовић победио Ламера

Тениски репрезентативац Србије Душан Лајовић победио је у Новом Саду Швајцарца Михаела Ламера са 2:1 у сетовима (6:3, 3:6, 6:4). Победом је Лајовић смањио резултат на 3:1. Швајцарци су у суботу победом у дублу обезбедили пласман у четвртфинале Дејвис купа.

Србија је тако дошла до првог поена против Швајцарске у првом колу Дејвис купа, али су гости још раније обезбедили победу, пошто су повели са 3:0. Душан одиграо одличан меч. Успео да се врати након губитка другог сета. Ламар је у два наврата у трећем сету имао по брејк преднсоти, ипак наш тенисер успео да стигне и престигне противника и добије меч.

Меч између Лајовића и Ламера трајао је два сата и 15 минута, а одлучујући трећи сет обележила је велика борба и много одузетих сервиса, чак пет брејкова виђено је у одлучујућем сету. У претходна два виђен је по један брејк, што је тенисерима омогућило да освоје сетове.

Лајовић: Драго ми је што сам донео Србији макар бод

Српски тенисер Душан Лајовић рекао је да је задовољан победом над Швајцарцем Михаелом Ламером, иако меч није имао резултатски значај.

"Меч је био тежак, имао сам малих проблема са жуљевима, што вучем још из Аустралије... Све у свему, задовољан сам борбом, драго ми је да сам донео барем један поен Србији и надам се да ће убудуће то бити и у важећем мечу", рекао је Лајовић за РТС одмах после меча у Новом Саду.

"Много је већи значај играти за своју земљу, ту сви пружају најбоље партије и није било нимало лако, без обзира на ранг противника. Хтео сам да победим, веома сам задовољан како је прошло
данас", казао је Лајовић.

Он ће следеће недеље учествовати на турниру у Загребу.
"Надам се да ћу у Загребу играти добро као и овде. Надам се да моји мечеви неће трпети умор јер се после Дејвис купа сви испразне", казао је српски тенисер.

Лајовић се захвалио новосадској публици, која је дошла у великом броју, иако, како је рекао, меч није имао резултатски значај, а и лоше су временски услови у Србији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво