Читај ми!

Швајцарци у четвртфиналу

Србија - Швајцарска 1:3 (6:7, 6:3, 6:7, 2:6). Швајцарска се пласирала у четвртфинале Дејвис купа, пошто је повела против Србије са недостижних 3:0. Имамо светлу будућност, а бићемо још јачи када се сви играчи врате у тим, рекао је селектор Србије Богдан Обрадовић.

Дејвис куп репрезентација Швајцарске пласирала се вечерас у четвртфинале Светске групе, пошто су Марко Кјудинели и Михаел Лемер у Новом Саду савладали Ненада Зимоњића и Филипа Крајиновића са 3:1 (7:6 (7:3), 3:6, 7:6 (7:2), 6:2) и повели са недостижних 3:0 у дуелу првог кола.

Први сет данашњег меча обележила је сигурна игра оба дубла, а једину шансу за брејк пропустили су Зимоњић и Крајиновић у трећем гему, тако да је победник решен у тај-брејку.

Српски тенисери су добро почели тај-брејк, али су Кјудинели и Ламер од резултата 3:3 везали четири поена и освојили први сет после 56 минута игре.

Први брејк на мечу виђен је у четвртом гему другог сета, а направили су га тенисери Србије, а тај брејк је био и довољан да Србија изједначи на 1:1 у сетовима.

Као и првом сету, и у трећем није било брејкова, па је и он одлучен у тај-брејку. Врло брзо су Кјудинели и Ламер повели са 5:0 и без већих проблема су изашли као победници и у том тај-брејку.

Кјудинели у Ламер су били много сигурнији у четвртом сету и уз два брејка донели су својој репрезентацији пласман у четврфинале Дејвис купа.

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је данас да је најбоља ствар у поразу против Швајцарске то што су играли млади.

"Ако је нешто било добро у овом дуелу, то је што смо употребили младе играче. Филип Крајиновић је одиграо меч који ће му значити. Лајовић је одиграо меч са Вавринком и показао да је близу светског врха. Добро је што смо проширили списак. Имамо светлу будућност, а бићемо још јачи када се сви врате у тим", рекао је Обрадовић за РТС после меча.

Србија је данас у Новом Саду изгубила у дублу од ССвајцарске у четири сета, а гости су тако забележили вођство од 3:0 и пласирали се у четвртфинале Светске групе Дејвис купа.

Србија је играла без главних играча, Новака Ђоковића, повређеног Јанка Типсаревића и суспендованог Виктора Троицког.

"Све честитке момцима. Борили су се, мислим да су били квалитетни и у синглу и у дублу, мада у дублу нисмо имали среће... Свака част на борби. Сада треба да се организујемо и да се у децембру боримо за опстанак", рекао је Обрадовић.

Селектор је поновио да сви имају жељу да играју за репрезентацију, као и да је циљ опстанак у Светској групи.

"Сви они желе да играју, ту нема дискусије. Нама је циљ да останемо у Светској групи. Сви репрезентативци имају своје индивидуалне каријере, које су јако тешке. Играју много турнира и много мечева. Новаку смо пожелели да се одмори и да се врати победама, Јанку да се опорави и врати у форму и Виктору такође", рекао је Обрадовић.

У недељу преостаје да се одиграју још два меча у синглу, али они неће имати такмичарски значај.

Од 13 сати у новосадском Спенсу састаће се Душан Лајовић и Роџер Федерер, а после њих на терен ће изаћи Илија Бозољац и Станислас Вавринка.

Дејвис куп репрезентација Србије наредни дуел у овом такмичењу одиграће у септембру у баражу за останак у Светској групи.

Ток меча:

18.28 - Готов је дуел Швајцарске и Србије у Дејвис купу, јер је дубл Кјудинели/Ламер савладао Зимоњића и Крајиновића са 3:1. 

18.18 - Два брејка предности за Кјудинелија и Ламера, који сада имају одличну прилику да приведу меч крају. 

18.08 - Швајцарци стижу до првог брејка на мечу и воде са 2:1. 

18.00 - Почиње четврти сет. 

17.51 - Готов је трећи сет, Швајцарци су га освојили резултатом 7:6 (7:2). 

17.48 - Швајцарци су одлично отворили тај брејк трећег сета, и имају предност од 4:0. 

17.25 - Швајцарци, упркос великој борби Зимоњића и Крајиновића, успевају да задрже предност, воде 4:3. 

17.08 - Крајиновић је на сервису, Швајцарци су имали брејк лопту, али је нису искористили, као ни другу неколико тренутака касније. Одличним сервисом, Србија преокреће и осваја гем.

16.50 - Почиње трећи сет, Швајцарци имају сервис. 

16.45 - Ас ударцем Ненад Зимоњић ставља тачку на овај сет, коју Србија осваја резултатом 6:3. 

16.27 - Одлична игра Зимоњића и Крајиновића, Србија води са 4:1. 

16.22 - Брејк за Србију! Ламер греши, Србија води са 3:1 у другом сету. 

16.10 - Први гем у другом сету освајају Зимоњић и Крајиновић, следи сервис Кјудинелија.

16.05 - Први сет освајају Швајцарци, који су били бољи у тај брејку, који су освојили резултатом 7:3. 

15.43 - Швајцарци сигурно чувају предност, коју су стекли сигурним сервирањем, још увек нема брејка, па Кјудинели и Ламер воде 5:4 у првом сету. 

15.25 - Још увек у Спенсу нема брејка, резултат је изједначен - 2:2. 

15.10 - Почиње меч Дејвис купа, први сервис имају Швајцарци.  

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво