Читај ми!

Убедљива Федерерова победа

Роџер Федерер савладао Илију Бозољца са 3:0 у сетовима и донео Швајцарској први бод против Србије, у мечу првог кола Дејвис купа. Бозољац приказао храбру игру, нарочито у другом сету, али није могао више против искусног Швајцарца. Бозољац разочаран пропуштеном приликом у другом сету.

Тениска репрезентација Швајцарске повела је против Србије са 1:0 у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа, пошто је у првом данашњем синглу Роџер Федерер победио Илију Бозољца резултатом 6:4, 7:5, 6:2.

Бозољац је против најтрофејнијег тенисера света одиграо храбро, а у другом сету и веома квалитетно, али ипак није успео да избегне пораз.

У првом сету Федерер је стекао предност брејком у седмом гему и то му је било довољно да поведе, а у другом је Бозољац надмашио себе и, захваљујући брејку и трећем гему, стигао до вођства од 5:2.

Када је требало да заврши посао и изједначи резултат, рука му се стегла, промашио је неколико релативно лаких удараца, што је Швајцарац умео да искористи и да врати брејк.

Од тог тренутка до краја меча неизвесности више није било.

Федерер је рутински преокренуо резултат и добио други сет са 7:5, да би у трећем сету Бозољац потпуно пао, свестан да је меч изгубљен.

Федерер је после меча рекао да га је Бозољац у другом сету надиграо и да је заслужио да добије тај део игре.

"Успео сам срећно да се извучем из те ситуације и онда сам раним брејком у трећем сету преломио меч", рекао је Федерер.

У другом данашњем синглу састаће се Душан Лајовић и победник Отвореног првенства Аустралије Станислас Вавринка.

Бозољац разочаран пропуштеном приликом

Српски тенисер Илија Бозољац после данашњег пораза од Роџера Федерера на старту Дејвис куп меча против Швајцарске рекао је да је разочаран начином на који је пропустио шансу у другом сету.

Бозољац је имао вођство од 5:2 у гемовима, сет лопту на Федереров сервис, потом и свој сервис гем, али то није било довољно.

"Добро сам одиграо на свој сервис, међутим и Федерер је тада подигао игру. Тај гем решио је један поен, мој промашени висок форхенд и након тога ми је пала концентарција, изгубио сам и гем сет, а касније сам у трећем играо испод нивоа прва два", рекао је Бозољац на конференцији за медије.

Српски тенисер истакао је да се управо у тим одлучујућим тренуцима видела се разлика између топ играча, какав је Федерер, и њега, који то није.

"Најбољи светски играчи брже излазе из кризе. И Федерер је имао пад концентације, то сам искористио, али брзо се вратио", навео је Бозољац и констатовао да нема "ренкинг" који одговара његовом квалитету, пре свега јер се тешко прилагођава новим условима.

Према његовим речима зато у Дејвис купу игра боље, јер дође неколико дана раније.

"Надам се да ће Лајовић успети да изненади Вавринку. Сутра нас чека дубл, физички се осећам одлично и волео бих да играм", поручио је Бозољац.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво