Читај ми!

Бозољац и Федерер отварају дуел

Почиње, на папиру, немогућа мисија за наше тенисере. Пролаз у даље такмичење млади тенисери Србије траже преко искусних Швајцараца Вавринке и Федерера. Дуел у новосадском Спенсу почиње у петак, а први ће на терен Илија Бозољац и Роџер Федерер. Меч почиње у 14 часова, пренос је на нашем Првом програму од 13.45 часова. Обрадовић: Битно да се тим шири. Федерер: Узбуђен сам што ћу играти у Новом Саду.

Храбро на фаворизованог противника, па шта буде. Млади играчи Србије растерећено улазе у дуел са Федерером и Вавринком. Могу само да добију - или меч или неопходно искуство.

Меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Швајцарске почеће дуелом Илије Бозољца и Роџера Федерера, одлучено је жребом у Новом Саду. Тај меч је на програму сутра од 14 часова у новосадском Спенсу, а након Бозољца и Федерера на терен излазе Душан Лајовић и освајач Аустралијан опена Станислас Вавринка.

Другог дана, у суботу од 15 сати, на програму је дуел дублова. За репрезентацију Србије наступиће Ненад Зимоњић и Филип Крајиновић, док ће за Швајцарску играти Марк Кјудинели и Михаел Ламер.

У недељу ће од 13 часова играти Федерер и Лајовић, а после њиховог меча на терен ће изаћи Бозољац и Вавринка.

Све мечеве можете пратити на програмима РТС-а.

Обрадовић: Ђоковићу је циљ повратак на прво место

Селектор српских тенисера Богдан Обрадовић рекао је да је Новак Ђоковић имао напоран почетак сезоне и да неће играти против Швајцарске у Дејвис купу како би се спремио за повратак на прво место на светској ранг листи.

"Новак је доста исцрпљен и рекао је да жели да се што боље спреми за наставак сезоне. Приоритет му је да се врати на место број један. Одиграо је толико великих мечева за овај тим и битно је да се разуме да је он и даље део овог тима", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Обрадовић је казао да је битно да се српски тим шири. "Јанко Типсаревић се опоравља, Виктор Троицки је суспендован, нисмо комплетни... Ширимо тим, овде су играчи који су учествовали већ у Дејвис купу, а имамо и таленте попут Николе Милојевића и Пеђе Крстина који тек долазе", казао је Обрадовић.

Дуел ће отворити меч Илије Бозољца и Федерера, који су се једном у каријери састали на Вимблдону, када је Швајцарац победио са 3:1. "То може да ми помогне, али и да ми отежа посао. Био је веома густ меч. Даћу све од себе, покушаћу бар да га намучим. Наш циљ је да дођемо до трећег дана", рекао је Бозољац. Он је казао да је Ђоковићу жао што није са екипом у Новом Саду.

"Федерер је вероватно имао план, а одлуку је можда донео два-три дана пре меча. Новак не би имао довољно времена да се припреми да одигра на потребном нивоу и да је дошао... Жао му је што није са нама", рекао је Бозољац.

После Бозољца и Федерера, на терен ће изаћи Душан Лајовић и победник Отвореног првенства Аустралије Станислас Вавринка."Гледао сам Вавринкино финале са Рафаелом Надалом и имам утисак да би Вавринка добио и да се Надал није повредио. Сетите се да је у другом сету направио брејк док је Надал био фит. У неку руку, дотле је био добар меч, а све после тога је било и без везе", казао је Лајовић.

Према жребу, у суботу би у дублу требало да се састану Ненад Зимоњић и Филип Крајиновић са Марком Кјудинелијем и Михаелом Ламером. "Пријатно смо изненађени Федереровом одлуком, како ми тако и публика. Не иде нам у прилог што су дошли са два најјача играча. То ће бити сјајно искуство", рекао је Зимоњић.

Федерер: Узбуђен сам што ћу играти у Новом Саду

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да је узбуђен што ће играти у Новом Саду и да се нада најбољем у дуелу против Србије.

"Драго ми што сам ту, узбуђен сам што су играти у Новом Саду после доброг резултата на Аустралијан опену. Причао са селектором и (Станисласом) Вавринком и донео одлуку да, ипак, дођем. Моментум репрезентације је добар, играли смо добро у Аустралији и надам се најбољем", рекао је Федерер новинарима у Новом Саду после жреба.

Новинаре је занимао о Федереров однос са најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем, који није у саставу Србије за меч са Швајцарском.
"Мој однос са Новаком је добар. Штампа је навикла да преувеличава ствари. Као да жели да се ми свађамо. Новак и ја смо имали много узбудљивих мечева, али ван терена је све коректно и пријатељски. Драго ми је што је израстао у великог играча. Он није сада овде, али генерално наш однос је у реду", рекао је Федерер.

 

 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се