Читај ми!

Сезона успона и падова (други део)

Код дама, апсолутна доминација Серена Вилијамс. Све остале су се бориле за другу позицију. Наша најбоља тенисерка ове године била је Јелена Јанковић: она је сезону завршила на осмом месту. Ана Ивановић на крају је била 16, Бојана Јовановски 36, а Весна Долонц 105.

Серена је подједнако добро играла и у синглу и у дублу, заиста је током целе сезоне била неприкосновена. Друга, са више од 5.000 бодова заостатка, јесте Азаренка, трећа На Ли, следи Шарапова, итд. Наша Јелена успела је на крају сезоне да стигне до осмог места и полуфинала завршног турнира.

Ана ову сезону мора брзо да заборави, извуче поуке и спремна крене у нове изазове.

Серена је доминацију потврдила већ на старту сезоне, када је освојила Бризбејн. На Отвореном првенству Аустралије неочекивано је испала у четвртфиналу. У Дохи је у финалу поражена од тада главног претендента на прво место - Викторије Азаренке. Уследила је серија турнира - Мајами, Чарлстон, Мадрид, Рим и Ролан Гарос.

Замор и прелазак на траву резултирао је раним испадањем на Вимблдону, већ у четвртој рунди, а боља од ње била је Сабина Лисицки. Рану елиминацију "црне газеле" искористила је Францускиња Марион Бартоли и домогла се титуле у Лондону.

Међутим, Серена се брзо вратила у форму, освојила Баштад и Торонто, а у финалу Синсинатија боља од ње била је Азаренка. А онда, до краја сезоне осваја све турнире, почев од Ју-Ес опена: у финалу се Азаренки реванширала за претходни пораз. Потом осваја Пекинг, где је у финалу била боља од наше Јелене Јанковић.

На крају, као круна сезоне, уследио је завршни турнир у Истанбулу. Поново је била неприкосновена - савладала је све противнице. На путу до титуле, у полуфиналу је била боља од Јанковићеве.

Јелена Јанковић је на старту сезоне тражила форму. У фебруару је освојила турнир у Боготи. Међутим, и даље није успела да стабилизује игру, па је сезону наставила променљиво. Повратак у форму наговестила је у четвртфиналу Мајамија, тада је боља од ње била Марија Шарапова. Потом је у финалу Чарлстона наишла на непобедиву Серену.

На Ролан Гаросу поново ју је у четвртфиналу зауставила Марија Шарапова, иако је Јелена кренула фантастично - први сет је добила са нулом. Ипак, Рускиња је успела да се врати и добије меч. Уследио је турнир у Нирнбергу, где је у полуфиналу нашу тенисерку победила Андреа Петковић. Мали пад и на Вимблдону - испала је већ у другој рунди. Уследило је још неколико лоших турнира.

Јелена је поново била она стара у Синсинатију, где је стигла до полуфинала. Потом је на Ју-Ес опену испала у четвртој рунди. Међутим, после финала у Пекингу обезбедила је осму позицију и пласман на завршни турнир у Истанбулу, где је у полуфиналу боља од ње била Серена Вилијамс.

Сезона за заборав за нашу Ану Ивановић. Неколико пута је бљеснула и била на добром путу да поврати самопоуздање. Међутим, губила је и после добре игре и тако себи отежала пут. Углавном се њен пут завршавао у трећем или четвртом колу, а неретко је испадала и на самом старту турнира од до тада анонимних играчица, лоше пласираних на ранг-листи.

Очекивало се да ће поправити форму после полуфинала турнира у Мадриду, када је Шарапова била боља од ње. Међутим, испала је у првом колу турнира у Риму и четвртој рунди Ролан Гароса. На Вимблдону је дошла до другог кола.

До краја сезоне запаженији резултати наше Ане били су: полуфинале Карсбада, четврта рунда Ју-Ес опена, финале Линца и полуфинале турнира у Софији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије