Читај ми!

Ђоковићу трофеј у Абу Дабију!

Ђоковић - Ферер 2:0 (6:2, 7:5). Новак Ђоковић освојио турнир у Абу Дабију, сигурном игром против Давида Ферера. Рафаел Надал освојио треће место на турниру савладавши Жоа Вилфрида Тсонгу са 2:0 (6:3;7:6/7:5).

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је титулу на егзибиционом турниру у Абу Дабију, пошто је данас у финалу савладао Шпанца Давида Ферера са 7:5, 6:2.

Ђоковићу је ово трећи узастопни трофеј на овом турниру, а друга победа у финалу против Ферера кога је савладао и пре две године.

Други тенисер света је приказао високи ниво игре на турниру којим се практично отвара сезона и тиме ставио до знања да ће 2014. јуришати на место број један на АТП листи, које му је у октобру преузео Шпанац Рафаел Надал.

Ђоковић је у првом сету препустио иницијативу Фереру који је чак и освојио први брејк. Ипак, српски тенисер је одмах вратио ствари у "колосек", експресно узвратио брејком и још једном одузео сервис противнику у завршници сета за вођство од 7:5.

Први рекет Србије је у наставку меча нагло "убацио" у брзину, повео са 3:0 - уз два брејка предности, и тиме деморалисао Ферера који је до краја меча успео да избори још само два гема на свој сервис.

"Ово је био сјајан почетак сезоне, задовољан сам како сам играо", рекаоје Ђоковић после победе.

Други тенисер света је нагласио да је срећан што у тиму има новог тренера Бориса Бекера, са којим је, очигледно, сарадња одлично стартовала.

"Срећан сам што имам Бориса у тиму и надам се да ћемо наставити сезону исто тако успешно како смо је и почели. Наравно, велику захвалност дугујем и Марјану Вајди и свим осталим члановима тима, који су уз мене, и на које могу да се ослоним", рекао је Ђоковић.

Ферер је истакао да је задовољан игром на турниру, али да "против Нолета, који је апсолутно заслужио победу, увек морате да дате више".

У мечу за треће и четврто место Рафаел Надал је издржао праву канонаду сервиса расположеног Тсонге који, ипак, није успео да приреди изненађење.

Дуел је почео равноправном и неизвесном борбом у којој је Жо Вилфред Тсонга просто засипао Надала сјајним сервисима и асовима, да би у финошу тај-брејка првог сета начинио дуплу сервис грешку и практично сам себе савладао.

У другом сету Надал успева да дође до серије брејк лопти на други сервис Тсонге који не успева да се одбрани и Надал долази до пресудне предности. Нова криза на наредном сервису Тсонге код 3:1 из које је успео да се извуче није донела преокрет. Надал рутински приводи дуел крају и на 5:3 осваја нови брејк за коначних 6:3 и 2:0 у мечу.

Овако је текао финални меч у Абу Дабију:

15.40 - Новак Ђоковић је нови-стари шампион у Абу Дабију, пошто је савладао Давида Ферера са 2:0 у сетовима. 

15.21 - Одличан Ђоковић, има самопоуздањам што му доноси лепу предност од 3:0. 

15.00 - Први сет осваја Ђоковић! Федере је водио великим делом првог сета, али је Новак одличном игром направио брејк за вођство од 6:5, а онда на свој сервис освојио први сет. 

14.55 - Одлична игра оба тенисера, Ђоковић прави други брејк у сету, и сада води са 6:5. 

14.35 - После брејка, Ферер има предност 40:0, али Ђоковић додаје гас и враћа брејк! Резултат је 3:2 за Ферера. 

14.29 - Нема брејка у прва три гема, Ферер води са 2:1. 

14.20 - Ферер отвара сервисом меч, и то ас ударцем! 

14.18 - За неколико момената почиње финале у Абу Дабију. 

Овако је текао меч за треће место:

13.59 - Нови брејк за Надала и конашних 6:3 за освајање трећег места у Абу Дабију.

13.44 - Вероватно најдужи гем на мечу. Нова криза Тсонге, али успева да сачува неколико брејк лопти и добије сервис 3:2. 

13.23 - Један од ретких дужих гемова на сервис Тсонге који се нашао у проблему на 0:30, али успева да се одбрани одличним сервисима и тринаестим асом. Надал ипак долази до прве брејк лопте, не успева да је реализује као ни наредну, јер Тсонга успева да задржи концентрацију и прецизан сервис. Надал притиска и стиже до треће, па  четврте брејк лопте коју успева да реализује и води са 2:1 у другом сету. 

13.11 - Рафаел Надал је издржао праву канонаду сервиса расположеног Тсонге који у кључном финишу тај брејка чини једину дуплу сервис грешку и Надал долази до победе у првом сету 1:0 (7:6/7:5). Тсонга сервира први у другом сету и добија први гем једанаестим асом за 1:0.

12.57 - Други пут Тсонга стиже до чак две брејк лопте, али Надал успева да их сачува и серијом од четири поена обезбеди свој сервис - 6:5. Тсонга сервира за останак у сету.

12.46 - Тсонга одличан на сервису са чак седам асова док Надал теже осваја своје сервисе. Ипак, равноправна борба која се одражава и на резултату, 4:4 у првом сету. 

12.30 - Надал успева да сачува гем упркос брејк шанси у којој се нашао Тсонка, ипак 2:1 за Надала. 

12.25 - И Тсонга добија свој сервис без изгубљеног поена. 

12.20 - Хоће ли први тенисер света успети да у Абу Дабију буде бар трећи? Почео меч Рафаела Надала и Жо Вилфреда Тсонге за треће и четврто место.Надал сервира први и осваја свој сервис.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије