"Ђоковић ме је звао када га је Надал престигао"

Борис Бекер, нови тренер Новака Ђоковића, открио је за Би-Би-Си како је дошло до сарадње, који су главни циљеви и на који начин мисли да унапреди игру тренутно другог играча планете. Наравно, било је речи и о Ивану Лендлу и Ендију Марију.

Борис Бекер, први пут као тренер Новака Ђоковића, говорио је за Би-Би-Си.
Некадашњи славни немачки тенисер открио је да је Ђоковић први пут с њим контактирао оног дана када му је Рафаел Надал отео прво место на АТП листи.

Бекер је рекао да су он и Ђоковић почетком октобра разговарали у Пекингу. Немац је открио да је, после редовних разговора, одлучио да се потпуно посвети тренерском послу, као и да је његов основни задатак да Ђоковићу помогне са „додатних 5-10 процената који су му недостајали у завршници великих турнира прошле године".

„Током турнира у Пекингу пришли су ми Новак и његов менаџер. Био сам изненађен, нисам очекивао позив, али сам истовремено био веома почаствован", почео је причу Бекер.

Занимљиво је да су Ђоковић и Бекер изједначени по броју освојених трофеја, и да управо немачки ас сада покушава да помогне Ђоковићу да га престигне.

„Ово није врста посла која се ради половично, то не би било добро ни за њега ни за мене. Или се посветим у потпуности или не радим уопште. Рекао сам Новаку: 'Желим да те упознам, да видим колико то стварно желиш, колико је још ватре у теби и како ја могу да свему допринесем", објаснио је Бекер.

Новак Ђоковић иза себе има још једну одличну сезону, која је могла да буде и много боља са једном или две победе више на гренд слем турнирима.

„Ове године Новак је имао неколико тешких пораза у завршницама гренд слем турнира, а он је по природи победник, жарко жели победе и хоће да се упише у историју тениса. Чињеница је да је Надал преузео кормило, Мари је подигао ниво игре и Новак је мало заостао - говорим о врло високом нивоу, недостајало му је 5-10 процената из разних разлога. Ђоковић је увидео да му је у штабу потребан неко ко је био у сличним ситуацијама на највећим турнирима", истакао је Бекер.

Светским медијима је, по обелодањивању сарадње, посебно било занимљиво поређење са партнерством Ивана Лендла и Ендија Марија. Лендл и Бекер су велики ривали, још из времена када су били активни тенисери.

„Када је Иван добио посао, запитао сам се зашто је неким момцима толико дуго требало да почну да размишљају о неким од најбољих играча свих времена - била је то генерација која је изменила тенис, начин на који смо ми играли осамдесетих година не разликује се много од данашњег стила игре", закључио је Бекер.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара