Читај ми!

Чеси задржали "салатару"!

Сингл мечеви одлучили су победника Дејвис купа у 2013. години. Новак победио Бердиха са 3:0 (6:4, 7:6 /7:5/, 6:2), и донео изједначење. Лајовић није успео против Штјепанека 0:3 (3:6, 1:6, 1:6) и Чеси заслужено враћају "салатару" кући. Обрадовић, ипак задовољан.

Тениска репрезентација Чешке одбранила је у Београду Дејвис куп, пошто је у финалу престижног такмичења савладала Србију са 3:2. Одлучујући поен Чешкој донео је Радек Штјепанек, који је победио Душана Лајовића са 3:0 у сетовима, 6:3, 6:1, 6:1 за сат и 53 минута игре.

Чешка је тако постала прва репрезентација која је освојила титулу на гостујућем терену после 2008. године и победе Шпаније над Аргентином.

Новак Ђоковић је у три сета, 6:4, 7:6, 6:2, победио Томаша Бердиха и тако Србији задржао шансе за освајање титуле. Током меча између Ђоковића и Бердиха Београдска арена је била пуна, али је публика по његовом завршетку и током првог сета петог, одлучујућег дуела, почела да напушта Арену.

Обрадовић: Имамо квалитет, поново ћемо освојити Дејвис куп

"Честитке момцима, стигли су до финала, даље очигледно није могло. Наступили смо без двојице кључних играча, али све ово користиће нам у будућности. Имамо квалитетен тим и убеђен сам да ћемо поново освојити Дејвис куп", изјавио је Обрадовић непосредно након дуела између Душана Лајовића и Радека Штјепанека.

"У сваком случају, хвала Ђоковићу, Зимоњић је такође играо добро, као и Бозољац, а Лајовић се борио колико је могао. Знамо колико му је тешко, желео је да победи, он је члан нашег тима. У целини, Чеси су заслужили да славе и ја им честитам", поручио је Обрадовић.

Он је изразио захвалност навијачима на подршци током тродневних борби у Београдској арени.

"Публика је била феноменална, носила нас је све време. Осећамо да смо међу најбољима на свету, то ћемо и доказати новим јуришом на титулу у Дејвис купу", рекао је Обрадовић.

Овако су текли мечеви:

Лајовић - Штјепанек 0:3

19.23 - Крај меча. Штјепанек сервисом завршава меч и добија трећи сет са 6:1. Штјепанек је савладао Лајовића са 3:0.

19.21 - Лајовић све теже парира противнику, који наставља да контролише игру. Штјепанек води са 4:1. Потом наш тенисер поново губи свој сервис. Штјепанек сервира за меч. 

19.12 - Нови  проблеми за нашег тенисера. Губи сервис и у трећем сету, противник води са 3.1.

18.56 - Штјепанек експресно осваја други сет са 6:1, уз три брејка. 

18.48 - Душан коначно успева да прекине серију противника, осваја свој сервис гем и смањује на 4:1.

18.40 - Нови сервис нашег тенисера и нови проблеми. Чех му поново одузима сервис, потом је сигуран на свој сервис и сада има велику предност од 4:0.

18.28 - На старту другог сета Чех долази до брејк шансе, Лајовић греши и дозвољава противнику да стигне до брејка.

 18.22 - Штјепанек лако осваја свој сервис гем и добија први сет са 6:3. 

18.18 - Лајовић је сервирао за опстанак у сету. Чех напада и долази до 0:40. Лајовић успева да се извуче за изједначење. Нова сет лопта за противника, и ново изједначење, а потом и гем лопта за нашег тенисера. Лајовић успева да освоји свој сервис гем и остане у првом сету.

17.56 - Штјепанек поново одузима сервис нашем тенисеру и сада он има брејк предности.

17.44 - Противник узвраћа, долази до две брејк шансе, користи другу за изједначење - 1:1.

17.35 - На самом старту меча Лајовић долази до брејк шансе. Користи је, добија гем - 1:0

17.30 - Почео меч између Лајовића и Штјепанека.

Ђоковић - Бердих 3:0

16.50 - Три меч лопте за Новака на његов сервис, ас сервис за крај, 6:2 у трећем сету. Новак је савладао Бердиха са 3:0 (6:4, 7:6, 6:2).

16.47 - Новак користи грешке противника и осваја нову брејк лопту за 30:40. Нова неизнуђена грешка Томаша Бердиха, за брејк - 5:2.

16.42 - Новак је концентрисан на своје сервисе, које са лакоћом осваја, Бердих нема решења за игру нашег аса - 4:2.

16.26 - Ђоковић је потом сигуран на свој сервис и успева да материјализује брејк за 2:0.

16.23 - На старту трећег сета Новак одузима сервис противнику - 1:0.  

16.14 - На старту тај-брејка оба тенисера сигурна на свој сервис. Први до мини-брејка долази чешки тенисер. Бердих затим снажним сервисом долази до 2:4. Кратак предах приликом промене страна, наш ас користи да се концентрише, потом успева да врати мини-брејк - 3:4. Потом стиже до изједначења. Међутим, Чех поново долази до мини-брејка, 4:5. Бердихова грешка на мрежи и уместо две сет лопте за противника, изједначење - 5:5. Новак долази до новог мини-брејка и сет лопте на свој сервис. Користи је за 7:5 у тај-брејку. 2:0 за Србију.

16.03 - Бердих успева да освоји свој сервис, тај-брејк ће решити победника другог сета.

15.52 - Новак поново притиска на сервис чешког тенисера, 30:30. Уследила су два аса противника за 5:5.

15.46 - У другом сету први до брејк шанси стиже Бердих у деветом гему, 15:40. Новак се брани, изједначење. Потом наш тенисер осваја свој сервис, 5:4.  

15.21 - Ђоковић без изгубљеног поена осваја свој сервис - 2:1.

15.15 - Новак сигурним сервисима осваја гем и води са 1:0 на старту другог сета.

15.08 - После сат времена игре и последњег гема на Бердихов сервис, који је трајао око 15 минута, Новак успева да искористи четврту сет лопту и први сет добије са 6:4. Ђоковић је искористио десету брејк шансу у овом сету.

15.05 - Ђоковић на Бердихов сервис долази до прве сет лопте, противник успева да се одбрани, а потом осваја гем лопту, изједначење. Новак осваја нову сет лопту, други сервис Бердиха, ново изједначење. Нова гем лопта за Чеха, и ново изједначење. Трећа сет лопта за Србију одлази у неповрат. Новак је до сада пропустио девет брејк шанси у првом сету. Још једна сет лопта за нашег аса. Брејк.

14.50 - Новак наставља да константно притиска сервис ривала. у осмом гему долази до три везане брејк шансе. Међутим, Чех успева да се одбрани. Новак осваја још једну шансу, ипак и она одлази у неповрат, 4:4.

14.25 - Имао је наш тенисер 40:15 у четвртом гему и лепу прилику за први брејк на мечу, али се Чешки тенисер јаким сервисима извукао из непријатне ситуације. 

14.11 - Новак сјајно отвара меч, сигуран на свој сервис 40:15 и освојен први гем. 

14.09 - Почео меч, Ђоковић први на сервису. 

14.00 - Новак Ђоковић и Томаш Бердих се загревају на терену. Сјајна атмосфера на трибинама.  

13.48 - Још петнаестак минута до почетка великог спектакла. Публика полако почиње да испуњава Београдску арену. Више од 400 новинара прати завршницу финала Дејвис купа. 

11.03 - Новак Ђоковић позвао је навијаче да подрже Дејвис куп репрезентативце Србије, јер им је подршка потребна више него икад. "Требаће нам ваша подршка и данас, можда више него икад. Хвала што сте уз нас, видимо се ускоро", поручио је на свом Фејсбук профилу други тенисер света.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара