Читај ми!

Ништа није готово!

Вођство Чешке није умањило оптимизам у редовима националног тима, тврди Богдан Обрадовић. Још увек није познато да ли ће у другом сингл мечу за Србију наступити Душан Лајовић или Илија Бозољац. Бердих је оценио да је Чешка тренутно и бољој позицији него Србија.

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је да вођство Чешке није умањило оптимизам у редовима националног тима, уочи последња два сингл меча финала Дејвис купа у недељу у Београдској арени.

После другог дана финала Дејвис купа Чешка води против домаћина Србије са 2:1, а предност су донели Томаш Бердих и Радек Штјепанек у дублу, савладавши Илију Бозољца и Ненада Зимоњића са 3:0 у сетовима (6:2, 6:4, 7:6).

"Чеси су данас дефинитивно били бољи, честитам им на приказаној игри, али су и Илија и Ненад дали максимум. Решили смо да Новак Ђоковић не наступи у дублу, јер је одиграо заиста много мечева до сада. Била је то заједничка одлука", изјавио је Обрадовић на конференцији за медије.

Обрадовић је истакао да се нада да ће се после сутрашњих сингл мечева поновоти 2010. година, када је ситуација на терену била слична, а Србија победила Француску и освојила историјску титулу у Дејвис купу.

"Сигурно је да ће сутра Новак играти први меч, а за други дуел тек ћемо да видимо. Размишљамо о могућности да за одлучујући меч, ако до њега дође, на терен изађе Бозољац. Највазније је да у тиму влада одлична атмосфера, користимо све могуће ресурсе како би финале прошло најбоље по нас", рекао је српски селектор.

Обрадовић сматра да би пети меч финала могао да буде потпуно отворен пошто је Штјепанек, према његовим речима, ипак истрошио више енергије него Душан Лајовић, односно Бозољац.

Илија Бозољац је оценио да ће први сингл у недељу, између Ђоковића и Бердиха, бити изузетно тежак и да зато цео тим треба да иде "степеник по степеник", да фокус прво буде усмерен на тај дуел, а после на пети меч.

"Ако Новак добије Бердиха и ако ја будем одређен да играм, учинићу све да остварим победу. Играћу растерећено, то је важно, али сигурно је да не могу изнад могућности. Имаћу шансе само уколико не буде притиска", истакао је Бозољац.

Ненад Зимоњић је, упркос поразу у дублу, публику у Арени оценио феноменалном наводећи да она "једноставно не може више него што јој играчи омогуће".

"Данашњи меч је реалност, нисмо могли против бољих од себе. Чеси су били далеко бољи у свим елементима игре", рекао је Зимоњић, подсетивши да је данас била потпуно другачија слика у односу на ону у Америци, када су он и Бозољац победили браћу Брајан.

"Против браће Брајан смо играли на брзом терену, са брзим лоптама и на великој надморској висини. То нам је одговарало, јер нам је обојици сервис био фантастичан у на крају смо победили", закључио је Зимоњић.

Бердих је оценио да је Чешка тренутно и бољој позицији него Србија.

"Ово је за мене велики изазов. Сутра ћу играти растерећено, јер немам шта да изгубим. Покушаћу да победим Ђоковића и Чешкој донесем трофеј", поручио је најбољи чешки тенисер, док Штјепанек сматра да је данас одиграо најбољи дубл меч до сада.

"Фокусирани смо и без еуфорије чекамо наставак финала. Надам се помоћи верне чешке публике која нас је данас фантастично бодрила", казао је Штјепанек.

Последњег дана финалног меча између Србије и Чешке у Београдској арени, у недељу, на програму су два преостала сингла.

Од 14 сати састају се Новак Ђоковић и Томаш Бердих, а након тога на терен би требало да изађу Душан Лајовић и Радек Штјепанек.

Трофеј Дејвис купа припашће тиму који оствари три победе.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије