Чесима дубл и велика предност!

Чешки дубл Бердих/Штјепанек победио је српску комбинацију Зимоњић/Бозољац са 3:0 у сетовима - (2:6, 4:6, 6:7 ) и тиме довео своју селекцију у предност од 2:1 у укупном резултату. Гости су током целог меча диктирали темпо, сјајно сервирали и заслужено дошли до победе. Недељни сингл мечеви одлучиће победника Дејвис купа за 2013. годину.

Тениска репрезентација Чешке повела је са 2:1 против Србије у финалу Дејвис купа, пошто је у Београду победила у дублу. Радек Штјепанек и Томаш Бердих победили су Ненада Зимоњића и Илију Бозољца у три сета, 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).

Српски дубл није ниједном одузео сервис ривалима, осим минибрејка у тајбрејку трећег сета.

Чешки дубл је већ у првом гему меча одузео сервис Зимоњићу, а одмах потом је и потврдио брејк на сервис Бердих. Србија је потом освојила свој гем, али није успела да дође до брејка, тако да су Чеси мирно привели сет крају - 6:2.

Други сет је имао исти почетак као први - Чешка је одмах направила брејк, а затим га и потврдила. Бозољац је потом на свом сервису донео гем Србији, али домаћи тим није никако успевао да дође до брејка. Екипе су потом држале своје сервисе, тако да је Чешка освојила и други сет - 6:4.

Тек у трећем сету Србија је успела да освоји свој први сервис, а домаћи тим је почео да игра сигурније и боље, али су жилави и упорни Чеси успевали да задрже свој сервис, тако да је сет отишао у тај-брејк.

Зимоњић и Бозољац повели су са 3:1 после мини-брејка, али су Бердих и Штјепанек освојили следећа три поена и преузели вођство, 4:3, након чега су искусно сачували предност.

Обрадовић: Није још све изгубљено

Селектор репрезентације Србије Богдан Обрадовић рекао је након меча да је веома важно да цео тим остане позитиван, без обзира што је селекција Чешке повела са 2:1.

"Момци су дали све од себе, нема шта да им се замери. Најбоље су играли у трећем сету, када је одлучило неколико лопти. Међутим, и поред овог пораза важно је да останемо позитивни", изјавио је Обрадовић после меча дублова.

Он је истакао да још није све изгубљено пошто у недељу предстоје два преостала сингла.

"Били смо неколико пута у оваквој ситуацији. Сутра се играју још два сингла, ту је Новак, сматрам да још није све изгубљено и да можемо до тријумфа", рекао је Обрадовић и позвао навијаче да дођу у што већем броју у Београдску арену.

Овако је текао меч: 

18.27 - Бердих и Штјепанек освајау и трећи сет, овога пута после тај брејка - 7:6 (7:5), и на тај начин добијају дубл са 3:0. Чешка је у великој предности пред недељне синглове - 2:1!

18.23 - Нa половини тај-брејка је нерешено - 3:3! 

18.16 - Тај-брејк ће одлучити победника трећег сета, надамо се не и меча - 6:6.  

18.12 - У великим проблемима био је наш дубл у 11. гему трећег сета али су Зимоњић и Бозољац спасили две брејк лопте и повели са 6:5.

18.04 - Велика борба у трећем сету. Оба дубла држе свој сервис - 5:5.

17.50 - Први пут у мечу Зимоњић и Бозољац су имали брејк шансу али су се Чеси некако "извукли" и изједначили резултат у трећем сету на 3:3. 

17.37 - Коначно добар поечтак сета за наш дубл који води са 2:1 у трећем сету али без брејка. 

17.26 - Настављају Штјепанек и Бердих са сигурним сервисима и то им доноси и други сет - 4:6. Српски дубл је у изузетно тешкој ситуацији иако су поправили игру у односи на почетак меча.

17.10 - На половини другог сета, Чеси чувају прејк и з првог гема , воде 3:4 и имају сервис. Наш дубл игра боље него у првом сету али још без брејка...

16.50 - Чешки дубл у истом ритму наставља и у другом сету - праве брејк на старту а затим лако освајају гем на свој сервис - 0:2.

16.44 - Одличан сервис гем Штјепанека и Чешка прилично лако долази до вођства од 1:0 у сетовима. Очекујемо бољу игру Бозољца и Зимоњића у наставку меча.

16.41 - Нови брејк за Чехе и то без изгубљеног поена - 2:5. Штјепанек сервира за освајање првог сета. 

16.37 - Чеси и даље чувају брејк остварен на стару сета - 2:4. 

16.17 - Брејк за Чехе на самом старту меча - 0:1. 

16.12 - Почео је меч у Арени, први ће сервирати управо Зимоњић. 

16.03 - Пред почетак дубл меча, српски тенисер Ненад Зимоњић добио је награду ИТФ-а за изузетан допринос тенису.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара