Читај ми!

Новак сигуран против Штјепанека

Србија је повела против Чешке са 1:0, у финалном мечу Дејвис купа. Вођство домаћем тиму донео је Новак Ђоковић савладавши Радека Штјепанека са 3:0 у сетовима - 7:5, 6:1, 6:4.

Тениска репрезентација Србије повела је са 1:0 против Чешке у финалу Дејвис купа, пошто је Новак Ђоковић у три сета победио Радека Штјепанека - 7:5, 6:1, 6:4.

Први сет у окршају најбољег српског тенисера Ђоковића и Штјепанека обележила су три брејка, од чега је српски тенисер направио два. Ђоковић је први брејк направио у шестом гему, када је дошао до три везане шансе да одузме сервис и притом искористио другу. Чех је већ у наредном дошао до својих првих брејк лопти у мечу, али Ђоковић је успео да спаси чак три и то све одличним сервисима, а онда и да дође до 5:2. Чех је потом са лакоћом добио свој сервис гем, а на Новаков је веома брзо дошао до 0:40. Штјепанек је овај пут искористио другу брејк лопту и смањи резултат на 5:4.

Наредни брејк виђен је у 12. гему на сервис Радека Штјепанека. Ђоковић, други тенисер света, одличним ритернима притискао је Чехов сервис и лако дошао до две везане брејк лопте, од којих је искористио прву и дошао до предности од 1:0 у сетовима.

На почетку другог сета Штјепанек је агресивном игром у трећем гему на Ђоковићев сервис дошао до три брејк лопте, али је српски тенисер још једном успео да се извуче из незгодне ситуације и поведе са 2:1. После пропуштених брејк шанси Штјепанеков ниво игре је знатно пао, почео је много више да греши, што је Ђоковић искористио и већ у четвртом гему дошао до три шансе да одузме сервис, притом искористивши прву и тако дошао до предности од 3:1.

Ђоковић је до краја сета направио још један брејк и то на исти начин као и први, док је своје сервисе добијао са лакоћом, па је тако стекао предност од 2:0 у сетовима.

У трећем сету брејк лопте није било све до деветог гема, када је Новак на сервис Чеха дошао до прве и одмах је искористио, те тако дошао у позицију да сервира за меч. То је учинио на најбољи могући начин и Србију довео до предности од 1:0.

Србији је ово друго финале Дејвис купа, после освојене титуле 2010. године, док су Чеси актуелни прваци.

У другом сингл мечу се састају Душан Лајовић, који замењује повређеног Јанка Типсаревића, и најбољи чешки тенисер Томаш Бердих. У суботу је на програму меч дублова, а у недељу два преостала сингла.

Финалном мечу Дејвис купа у Београдској арени присуствује и председник Србије Томислав Николић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара