Нерешено, победе Ђоковића и Бердиха

После првог дана финалног меча Дејвис купа у Београду резултат је нерешен, 1:1. Први поен у борби за "салатару" освојио је Новак Ђоковић савладавши Радека Штјепанека са 3:0. Изједначујући поен Чешкој донео је Томаш Бердих победивши Душана Лајовића такође са 3:0. У суботу је на програму меч дублова, а у недељу два преостала сингла.

Тениска репрезентација Чешке изједанчила је против Србије у финалу Дејвис купа, пошто је Томаш Бердих савладао Душана Лајовића. Бердих је победио Лајовића у три сета - 6:3, 6:4, 6:3. Раније , Новак Ђоковић је донео први бод Србији победом над Радеком Штјепанеком са 3:0 у сетовима (7:5, 6:1, 6:4).

Лајовић је храбро почео меч против фаворизованог Бердиха и без већих проблема је чувао свој сервис све до осмог гема. У том гему имао је и 30:00, али је Чех тад заиграо много боље и успео да направи брејк и поведе са 5:3. У наредном гему Бердих је био сигуран на свој сервис и без изгубљеног поена, после 35 минута игре, повео са 1:0 у сетовима.

Као и у првом, и на почетку другог сета тенисери су добро сервирали и нису један другом давали прилике за брејк. Шансу да одузме сервис противнику први је добио Бердих у петом гему што је искористио и повео с 3:2. Лајовић је до краја сета на сервис Бердиха успео да освоји свега два поена, те је тако Чех лако дошао до предности од 2:0.

На почетку трећег сета Бердих је одмах дошао до брејка који је сачувао до краја тог периода игре, иако је Лајовић чак трипут имао 0:30 на сервис Чеха, али ни једном није успео да дође до шансе да одузме сервис.

Вођство Србији донео је Новак Ђоковић савладавши Радека Штјепанека са 3:0 у сетовима - 7:5, 6:1, 6:4.

"Хвала свима који су вечерас дошли у Београдску арену. Било је изузетно је важно да поведемо, с обзиром на сплет околности у нашем тиму. Играмо без Типсаревића и Троицког, сада је у фокусу Душан Лајовић. Надам се да ћете остати и бодрити га", изјавио је Ђоковић одмах након меча. Он је додао да су многи потцењивали Штјепанека, али да је он још једном показао да је веома квалитетан тенисер.

"Он је изузетан играч, честитам му на ономе што је приказао. Задовољан сам како сам одиграо данашњи меч. Било је мало нервозе у првом сету, међутим, у наставку сам ухватио ритам и одиграо са доста самопоуздања, радујем се победи", рекао је Ђоковић.

У суботу је на програму меч дублова, који ће највероватније одлучити исход финала. За сада није познато ко ће бити партнер Ненаду Зимоњићу, али је врло вероватно да ће селектор Богдан Обрадовић одлучити да то буде Ђоковић, који данас није потрошио превише енергије и сигурно ће имати снаге и мотива да одигра три меча за три дана.

Селектори су до сат времена пред почетак меча у могућности да промене саставе екипа. 

Финалном мечу Дејвис купа у Београдској арени присуствовао је и председник Србије Томислав Николић.

Овде можете погледати како се кретао резултат:

20.48 - Чешка је изједначила на 1:1. Лајовић је изгубио и трећи сет са 6:3.  

20.30 - Бердих никако не дозвољава нашем тенисеру брејк лопту. Имао је Лајовић 30:0 али је чешки тенисер поново био фантастичан на сервису и серијом од четири освојена поена освојио сет.

20.09 - Брејк на старту трећег сета. Чех агресивном игром одузима нашем тенисеру сервис. 

20.04 - Томаш Бердих осваја и други сет са 6:4. Душан немоћан пред разорним сервисима чешког тенисера. Лајовић мора да добоје трећи сет уколико жели да остане у мечу. 

19.59 - Одлично издање младог Лајовића. Наш тенисер осваја девети гем другог сета са нулом.  

19.46 - У петом гему Лајовић поново губи свој сервис. Бердих води са 3:2 у другом сету. 

19.30 - Душан одлично започиње и други сет. Сигурним сервисом и добром игром на основној линији Лајовић осваја први гем. 

19.26 - Убитачним сервисима Чешки тенисер добија гем и осваја први сет резултатом 6:3.

19.19 - Први до брејка стиже Томаш Бердих. Лајовићу мало попушта концентрација и Чех успева да му одузме сервис.

19.04 - Наш тенисер још једном сигуран на свој сервис, 2:2 у првом сету. 

18.57 - Млади Душан Лајовић сјајно запошиње дуел и осваја свој први гем против најбољег чешког тенисера, 1:1.

18.45 - Душан Лајовић и Томаш Бердих се загревају на терену.  

18.38 - "Хвала свима који су вечерас дошли у Београдску арену. Било је изузетно је важно да поведемо, с обзиром на сплет околности у нашем тиму. Играмо без Типсаревића и Троицког, сада је у фокусу Душан Лајовић. Надам се да ћете остати и бодрити га", изјавио је Ђоковић одмах након меча. Он је додао да су многи потцењивали Штјепанека, али да је он још једном показао да је веома квалитетан тенисер.

18.21 - Фантастични Новак доноси Србији први бод у борби за "салатару".  Савладан је неугодни Радек Штјепанек са 7:5, 6:1, 6:4. У другом сингл мечу вечерас се састају Душан Лајовић, који замењује повређеног Јанка Типсаревића, и најбољи чешки тенисер Томаш Бердих.

18.15 - Феноменалним ритернима Новак долази до брејка у деветом гему и има шансу да на свој сервис приведе овај дуел крају и освоји први поен за Србију. 

18.02 - И даље без брејка у трећем сету. И Ђоковић и Штјепанек сигурни на свој сервис.

17.46 - Обојица тенисера сигурни на свој сервис на старту трећег сета, 1:1. 

17.38 - Чех напада, Новак се брани снажним сервисима и успева да освоји сервис и други сет са 6:1, 2:0. 

17.35 - Штјепанек све више греши, Новак то користи и стиже до три везане брејк шансе, користи прву и сада има два брејка предности, сервира за сет, 5:1. Други сет је трајао 32 минута. 

17.28 - Наш тенисер и у другом сету први прави брејк и води са 3:1 против Радека Штјепанека. 

17.23 - Још једном је Новак био суочен са брејком, ипак, добрим сервисима у завршници гема наш тенисер је спасао чак три брејк лопте и освојио гем. Резултат је 2:1.

17.13 - Наш тенисер сјајно отвара и други сет. Новак сигуран на свој сервис, води са 1:0 у другом сету. 

17.06 - На Штјепанеков сервис Новак осваја две узастопне сет лопте. Користи прву и осваја први сет, који је трајао 58 минута, са 7:5

17.02 - Новак успева да прекине пртивникову серију и поново води са 6:5.

16.50 - Ђоковић пропушта прилику да освоји први сет. Чех узвраћа брејком, резултат је 5:4 за нашег тенисера. 

19.39 - Долази до опуштања у Новаковој игри. Штјепанек долази до три везане брејк шансе. Новак се тргао и спасио све три. Нова шанса за Чеха, и ново изједначење. Потом Ђоковић успева да освоји гем, 5:2.

16.35 - Брејк. Новак у трећем покушају успева да одузме сервис противнику. Наш ас је дошао до три везане брејк лопте, прву није искористио, код друге после неколико размењених удараца противник шаље лопту у аут, 4:2. 

16.30 - Међународна тениска федерација демантовала да је маскоти Србије забрањен улаз у Комбанк арену. "Нема такве забране", рекао је званичник ИТФ-а Интернет порталу РТС-а. 

16.29 - Новак наставља са сјаним сервисима, са нулом осваја наредна два сервиса. Штјепанек такође задржава сервис 3:2.

16.20 -  Новак притиска противников сервис, Чех успева да се одбрани и освоји сервис, 1:1.

16.15 - Председник Србије Томислав Николић уживо у Београдској арени бодри српске тенисере у финалу Дејвис купа против селекције Чешке.

16.14 - Новак сигуран на старту. Четири одлична сервиса и лако добија уводни сервис гем, 1:0.

16.10 - Почиње спектакл. Новак је први на сервису. 

15.57 - Након интонирања химни очекујемо да на терену остану само Ђоковић и Штјепанек, меч почиње у наредних десетак минута. 

15.45 - Београдске "Новости" јављају да су челници ИТФ забранили улаз маскоти наше репрезентације у Комбанк арену због страха да се Виктор Троицки не прошверцује у дворану. 

15.30 - Још пола сата до почетка финала. Уколико сте нестрпљиви, пратите нашу специјалну емисију поводом овог дуела, Први програм РТС-а, емисија у току. 

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара