Читај ми!

Наша предност публика и, наравно, Новак

Богдан Обрадовић изјавио да су његови тенисери пуни самопоуздања пред меч против Чешке. "Нема фаворита, наша предност је публика, као и Новак Ђоковић", рекао селектор Србије. Јанко неизвестан за финални дуел. Новак верује у добар резултат.

Селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић рекао је да нема изразитог фаворита у финалу против Чешке, као и да је његова екипа "пуна самопоуздања".

"Никога се не плашимо, али у овом финалу нема фаворита, поготово не у оваквом, када се два најбоља тима на свету састају. Обе екипе красе сјајни сингл играчи, као и дубл. Једина наша предност у овоме може да буде публика, која ће нам дати додатну енергију, као и (Новак) Ђоковић, који је тренутно у најбољој форми од свих играча на свету", рекао је Обрадовић новинарима у Београдској арени.

Још није познато да ли ће Јанко Типсаревић заиграти у финалу, а према његовим речима одлука ће бити донета вечерас.

"Идеја опоравка у претходним недељама није ишла по плану. Покушао сам да се одморим, да будем сто одсто спреман и здрав за дуеле, што нисам. Вечерас ћемо сести и договорити се. Код мене постоји велика жеља да помогнем тиму и то ме води, али поставаља се питање да ли ја овако могу да помогнем", рекао је Типсаревић.

Најбоље рангирани српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да му играње за репрезентацију Србије представља највећи подстрек, као и да се осећа спремно и мотивисано са финални меч.

"У прва два дана морамо да направимо што бољи резултат, јер то ће додатно подићи екипу. Много значи да у трећи дан такмичења, ако дође до њега, уђете са предношћу. Ово финале је велики изазов за све нас, а наше амбиције су велике", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да са чехом Томашем Бердихом не очекује "лаган меч", али да верује у добар резултат.

"Бердих је један од најбољих играча на свету, констатно је у првих 10 на АТП ранг-листи. Он поготово воли да игра на овој подлози, јесте да ја нисам изгубио од њега никада на тврдој подлози, али имали смо неколико мечева у којима је било неизвесности", рекао је Ђоковић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се