Читај ми!

Штјепанек: Србија је фаворит!

Радек Штјепанек сматра да је Србија фаворит у финалу Дејвис купа, како због домаћег терена, тако и због сјајне форме Новака Ђоковића. Чешки тенисер још не зна да ли ће играти и у синглу и у дублу, а тврди да је разрешио несугласице са Јанком Типсаревићем.

Чешки тенисер Радек Штјепанек рекао је да је Србија фаворит у финалу Дејвис купа због чињенице да игра код куће и да је Новак Ђоковић у сјајној форми у последњих неколико месеци.

"Играмо у Србији, биће много домаћих навијача, а Новак од Ју-Ес опена није изгубио меч. С њим у тиму Србија је фаворит, али Дејвис куп је специфично такмичење. Већ смо били у сличним ситуацијама, зато морамо да се концентришемо на своју игру", рекао је Штјепанек новинарима у Београдској арени. Он је навео да још није сигуран да ли ће играти само сингл мечеве или се спрема и за дубл.

"Сјајно се осећам, увек је тако када се игра финале. Навикавамо се на терен и услове, а драго ми је што смо у најјачем саставу, радујемо се мечевима са Србијом", истакао је чешки тенисер. Штјепанек је додао и да је изгладио неспоразум који је својевремено имао са Јанком Типсаревићем, јер је тада непристојно гестикулирао ка српском играчу.

"О томе сам разговарао с Јанком и све је у реду. Очекујем добру атмосферу достојну догађаја као што је финале Дејвис купа", објаснио је он. Штјепанек није желео превише да коментарише могућност да Типсаревић не заигра због повреде.

"Концентрисани смо на своју игру и на то да будемо здрави. Свако има своје проблеме. Ако Јанко не буде играо, то ће ослабити екипу Србије", навео је Штјепанек.

Селекција Чешке у Београд је допутовала без селектора Јарослава Навратила, који је због здравствених проблема примљен у болницу у Прагу. На клупи Чешке привремено ће га заменити Владимир Шафарик.

Чешки тенисер Томаш Бердих рекао је да је репрезентација Србије најбољи тим на свету, али да његов тим ипак има шансе да одбрани титулу у финалу Дејвис купа. 

"Дошли смо у Београд да се боримо за три бода, која ће нам донети одбрану титуле. Јесте да играмо против најбољег тима на свету у овом тренутку и то на њиховом терену, али наше шансе за победу су велике, као и жеља и одлична атмосфера у екипи", рекао је Бердих .

"Индивидуални порази у овом такмичењу не значе много, јер овде игра екипа. У овом такмичењу и када губите са 1:0 или 2:0 није страшно, јер је екипа ту и имате времена да исправите грешке", казао је Бердих. Он је најбоље рангирани чешки тенисер, тренутно седми на АТП ранг-листи. Бердих је додао да је Новак Ђоковић један од најтежих ривала у тенису, али је истакао да види своје шансе у том дуелу. 

"Победити Новака на обичном турниру је јако тешко, а сигуран сам да ће бити још теже савладати га овде у Арени, пред његовом публиком, али са друге стране, ово је само игра и ја имам своје шансе", казао је Бердих.

Финални дуел Дејвис купа између Србије и Чешке игра се од 15. до 17. новембра у Београдској арени.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се