Ноле - мајстор над мајсторима

Европски медијски простор обасут похвалама Новаку Ђоковићу. Шпански медији не крију разочарање због пораза Рафаела Надала у финалу Мастерса у Лондону, али ни дивљење према српском асу Новаку Ђоковићу, кога "Ел Паис" назива мајстором над мајсторима. Наш најбољи тенисер већ размишља о гренд слем турнирима наредне године.

"Новак Ђоковић је под плавим светлима Арене био најсјајнији сафир - мајстор над мајсторима је поразио Надала са 6:3, 6:4, окончавши незаборавну серију на крају сезоне, у којој је забележио 22 узастопне победе", наводи Ел Паис.

Ас у наслову оцењује да је "Ђоковић био прејак за уморног и неодлучног Надала", док је Марка истакла да је српски тенисер деловао непобедиво и да је "терорисао Надала агресивном игром и изласцима на мрежу".

Британски Би-Би-Си истиче да Надал јесте завршио сезону као први тенисер света, али да је Ђоковић показао у Лондону "ко коси, а ко воду носи".

Француски Л'Екип истиче да је Ђоковић супериорном игром против Надала показао да је заправо он прави "тениски газда".

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да ће му приоритет у наредној сезони бити гренд слем турнири.

"На гренд слем турнирима увек желим да победим. То ће бити и мој највећи приоритет за наредну годину", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је синоћ у Лондону освојио завршни овосезонски турнир, пошто је у финалу савладао Надала. Првог тенисера света савладао је у два сета са 6:3 и 6:4, за сат и 35 минута игре.

Српски тенисер је ове године изгубио у полуфиналу Ролан Гароса и у финалу Вимблдона и Ју-Ес опена, али је одлично играо на крају сезоне, коју је окончао победом у Лондону.

"Задовољан сам са последња два и по месеца у сезони. Једино чиме не могу да будем задовољан јесу порази у три велика меча на три гренд слема", казао је Ђоковић.

Ђоковић ће сезону завршити на другој позицији на АТП листи, иза Шпанца Рафаела Надала.

"Надал је заслужио да годину заврши на првом месту. Освојио је две гренд слем титуле, највише титула ове године и имао је најбољу сезону", додао је Ђоковић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се