Надал у финалу Лондона

Рафаел Надал се пласирао у финале завршног Мастерса у Лондону победом над Роџером Федерером резултатом 7:5, 6:3. Шпански тенисер ће се за титулу борити против бољег из дуела Ђоковић - Вавринка.

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале завршног мастерса у Лондону, пошто је у полуфиналу победио седмог играча света, Швајцарца Роџера Федерера, са 2:0 у сетовима (7:5, 6:3).

То је био 32. дуел Надала и Федерера и 22. победа првог рекета света.

Тенисери су у првом сету освајали гемове на свој сервис, све до деветог, када је Надал направио брејк и повео са 5:4. Он је у наредном гему сервирао за сет, али је није успео да сачува сервис, па је Федерер изједначио на 5:5.

У наредном, Надал је вратио брејк и након гема на свој сервис, који је освојио без изгубљеног поена, повео је у мечу.

Шпанац је заиграо боље у другом сету, у петом гему је направио брејк и повео са 3:2, а ту предност сачувао је до краја. Он је у последњем, деветом гему поново одузео сервис противнику и за сат и 20 минута игре изборио пласман у финале.

Надал ће у финалу играти против победника дуела Новака Ђоковића и Швајцарца Станисласа Вавринке. Тај меч игра се од 21 сат.

Надал је до сада 38 пута играо са другим тенисером света Ђоковићем и победио у 22 меча, док је са осмим играчем на АТП листи Вавринком играо 11 мечева и остварио све победе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије