Читај ми!

Мари: Троицки и Чилић погрешили

Британски тенисер Енди Мари сматра да су се Виктор Троицки и Марин Чилић понели непрофесионално због тога што су дозволили да се нађу у ситуацији да буду кажњени за допинг прекршаје. Постоје правила којих морамо да се придржавамо. Слично мишљење има и Федерер. Док је Новак Ђоковић рекао да више нема поверења у антидопинг агенцију. Рафаел Надал је такође подржао Виктора.

Српском тенисеру првобитно је изречена суспензија на 18 месеци и касније смањена на 12 због одложеног одласка на допинг контролу у Монте Карлу, док је Хрвату деветомесечна смањена на четири месеца након што је унео у организам забрањену супстанцу користећи таблете глукозе купљене у апотеци.

"Ми не знамо шта је тачно речено између службеника допинг контроле и Виктора, али је реалност да постоје правила и да треба да их се придржавамо. Ако је затражено тестирање, онда то мора да се уради. Мора да буде нулта толеранција за те ствари, у противном људи могу да помисле да могу да се извуку с било чим", рекао је Мари за ББЦ Спорт.

Шампион Вимблдона такође је додао да "нема оправдања за случајно узимање забрањених супстанци" и да никада не би отишао у апотеку да купи неки лек, јер је то, према његовом мишљењу, непрофесионално.

"Пре 10 или 15 година, када се није сматрало да постоји дрога у спорту, можда је неко могао да оде у апотеку и сам купи лек. Сада то не сме да се ради и то једноставно треба прихватити", констатовао је Мари.

Слично мишљење ове недеље изнео је и Роџер Федерер, док је Новак Ђоковић поводом "случаја Троицки" рекао да више нема поверење у Светску антидопинг агенцију. Рафаел Надал је подржао Троицког у његовој борби за истину.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије