Рафа на врху и после Париза

Иако су се претходних дана појавиле информације да ће евентуални тријумф на Мастерсу у Паризу и испадање Надала пре финала бити довољни за повратак Новака Ђоковића на прво место АТП листе, то ипак није могуће.

Новака ни евентуални тријумф на Мастерсу у Паризу неће вратити на прво место, јер због правила АТП о брисању бодова, то једноставно није изводљиво и за тако нешто не постоје никакве шансе.

За све ово постоји веома једноставан разлог и он се налази се у правилима Асоцијације тениских професионалаца (АТП). У првом члану деветог поглавља Правилника, под тачком Е пише:

"АТП листа односи се на претходне 52 календарске недеље осим у случају завршног турнира у Лондону - бодови са завршног турнира (ВТФ) одузимају се у понедељак после последњег АТП турнира у години", а то је такмичење у Паризу.

Дакле, иако Ђоковић тренутно заостаје свега 550 бодова за Надалом, већ следећег понедељка биће му одузето 1.500 бодова које је освојио прошле године у Лондону. Зато не постоје ни теоретске шансе да Ноле од идуће седмице поново буде на врху.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије