Надал увећао предност на АТП листи

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и даље је други тенисер на АТП листи објављеној у понедељак, упркос победи на турниру Мастерс серије у Шангају. Надал повећао предност на 400 поена.

На најновијој АТП листи, Шпанац Рафаел Надал је и даље први али је упркос слављу Новака Ђоковића у Шангају повећао предност и она сада износи 400 поена.

Надал, који се прошлог понедељка вратио на врх АТП листе, има 11.520 бодова, 400 бодова више од другопласираног Ђоковића.

Јанко Типсаревић је пао за три позиције и сада је 27. тенисер света, док је суспендовани Виктор Троицки покварио пласман за још шест позиција и сада је 79. тенисер света.

Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, финалиста из Шангаја, задржао је пету позицију, али је смањио разлику у односу на четворопласираног Ендија Мареја.

Пад Британца за једно место, на четврту позицију, једна је од две промене међу водећим тенисерима. Друга промена је то што су Жо Вилфред Цонга и Станислас Вавринка заменили позиције, па је сада Француз осми, а Швајцарац девети тенисер света.

АТП листа:
1. Рафаел Надал (Шпанија) 11.520
2. Новак Ђоковић (Србија) 11.120
3. Давид Ферер (Шпанија) 6.800
4. Енди Мареј (Велика Британија) 6.295
5. Хуан Мартин Дел Потро (Аргентина) 5.525
6. Томаш Бердих (Чешка) 4.340
7. Роџер Федерер (Швајцарска) 4.245
8. Жо-Вилфред Цонга (Француска) 3.295
9. Станислас Вавринка (Швајцарска) 3.240
10. Ришар Гаске (Француска) 3.060

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара