Новак у финалу Шангаја!

Ђоковић - Тсонга 2:0 (6:2, 7:5). После Пекинга, Новак Ђоковић има прилику да одбрани још један трофеј у Азији, јер ће играти у финалу Шангаја. Ђоковић је у два сета победио Жо-Вилфрида Тсонгу, а у финалу ће играти против Дел Потра, који је у два сета победио Надала.

Азија очигледно прија Ђоковићу! После Пекинга, Новак ће имати прилику да одбрани трофеј и у Шангају. 

Други тенисер света се пласирао у финале Мастерса у Шангају, пошто је у првом полуфиналном мечу савладао Француза Жо-Вилфрида Тсонгу са 6:2, 7:5.

Ђоковић је прецизном и фокусираном игром, а пре свега самопоуздањем, успео на крају да разоружа француског тенисера.

Српски тенисер је почео да ломи борбени Тсонгин морал још у раној фази меча, када му је после вођства од 3:0, допустио да повеже два гема (3:2), да би онда нагло подигао ниво игре и до краја сета био доминантан.

Тсонга је у наставку покушавао да нађе слабу тачку у  Ђоковићевој игри који је погађао "у мету" хладнокрвно, али муњевито, у стилу правог тениског "револвераша".

Ипак, Француз је дошао на корак од преокрета пошто је после Ђоковићевог вођства од 4:2 успео да направи рибрејк за 4:3 и дође до изједначења - 4:4.

Српски тенисер, који је у међувремену бурно реаговао на једну спорну судијску одлуку, успео је да се прибере и поново "узлети", успевши другом меч лоптом да стави тачку на дуел.

"Изузетно ми је важно што сам ушао у још једно финале. Сервис ми је био веома ефикасан и под контролом. Покушавао сам да 'отворим' терен и да 'шетам' Тсонгу. Знао сам да он воли да гађа из бекхенд углова, зато сам покушао да му то онемогућим", открио је Ђоковић своју тактику.

Ђоковић ће у борби за одбрану титуле играти са Аргентинцем Хуаном Мартином дел Потром, који је био бољи у другом полуфиналу од Рафаела Надала са 2:0 (6:2, 6:4). У међусобним мечевима, први рекет Србије води против Дел Потра са 9:3.

Ток меча:

12.17 - Готово је, Ђоковић осваја сет са 7:5, уједно и меч са 2:0. 

12.00 - Судијска грешка је поштено разбеснела Новака и помало га избацила из такта, што је омогућило Тсонги да изједначи на 4:4. 

11.50 - Међутим, Новак наставља са одличном игром, води са 4:2. 

11.35 - Француз се на почетку другог сета колико-толико концентрисао и подигао ниво своје игре, па је резулат 2:2.

11.15 - Фантастичан тенис Новака Ђоковића, осваја све гемове до краја, уједно и први сет са 6:2.

11.00 - Ђоковић одлично отвара меч, осваја прва три гема, али Тсонга одговара, осваја наредна два, резултат 3:2.

10.40 - Почиње меч у Шангају. 

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара