Ђоковић донео изједначење Србији!

Најбољи светски и српски тенисер Новак Ђоковић победио је Милоша Раонића са 3:0 у сетовима и изједначио укупан резултат Дејвис куп меча Србија - Канада на 2:2. Новак је одиграо одличан меч, и није дао веће шансе Раонићу да запрети. Публика у Београдској арени много бројнија и бучнија него претходних дана.

Тениска репрезентација Србије изједначила је резултат против Канаде на 2:2 у полуфиналном мечу Дејвис купа, пошто је у првом данашњем синглу Новак Ђоковић у Београдској арени победио Милоша Раонића у три сета са 7:6 (7:1), 6:2, 6:2.

Одлука о финалисти биће донета у последњем мечу између Јанка Типсаревића и Вашека Поспишила, а победник ће се за "салатару" борити против браниоца титуле Чешке, која је у другом полуфиналу савладала Аргентину са 5:1.

Ђоковић је против 11. тенисера света демонстрирао врхунски тенис и, према очекивањима, надвисио Канађанина у свим елементима игре. Само у првом сету Раонић је успео да одржи резултатску равнотежу и да, после по једног измењеног брејка, уђе у тај-брејк.

У одлучујућем гему најбоље се видела разлика у квалитету двојице тенисера, пре свега у менталној снази. Раонићу се "стегла рука", није успевао да убаци прве сервисе, а без свог најјачег оружја практично је био безопасан и потпуно немоћан, па је успео да освоји само почасни поен.

Чини се да је већ тада репрезентативац Канаде схватио да нема довољно квалитета да се супротстави првом играчу света пред његовом публиком и дигао руке од меча, мада се од тенисера који се налази на прагу уласка у топ 10 очекивала ипак већа психолошка стабилност.

У другом сету Ђоковић је већ на старту направио брејк и повео 2:1, а онда је спасио три везане брејк лопте, чиме је дефинитивно сломио Раонића, који је нешто касније изгубио још један сервис гем, а тиме и сет.

Трећи сет био је само формалност. Ђоковић је повео са 4:0 и на тај начин практично завршио посао, после чега се мало опустио и омогућио Раонићу да врати један брејк и смањи на 4:2. Тиме је само поново пробудио најбољег играча света који је реаговао муњевито и у седмом гему направио и шест брејк, чиме у дуелима против можда и најбољег сервера света мало ко може да се похвали.

Тако је Србија изједначила резулат у полуфиналу и сада остаје да Типсаревић искористи ако не свој већи квалитет, онда свакако неупоредиво веће искуство играња у Дејвис купу него што га има Поспишил.

У одлучујућем мечу свакакао неће бити неважно ни то што је Поспишил јуче играо дубл и на терену провео скоро четири и по сата, што би могло да пресуди ако се меч одужи.

Уколико Типсаревић победи, Србија би у финалу била домаћин против Чешке. Тај меч играо би се у Београду од 15. до 17. новембра.

Овако је текао меч између Ђоковића и Раонића: 

16.18 - Готово је! Новак Ђоковић је убедљиво савладао Милоша Раонића са 3:0 у сетовима!

16.15 - Новак долази на поен од предности - 5:2. 

16.10 - Раонић враћа један брејк и смањује резултат у трећем сету на 4:2. 

16.01 - Још један брејк Ђоковића. Сада је само питање времена колико ће још гемова дозволити Ђоковић Раонићу до краја меча. 

15.55 - Новак Ђоковић отвара брејком трећи сет. Милош Раонић већ даје знаке играча који се помирио са поразом. 

15.49 - Новак Ђоковић је превелики залогај за, истина уморног, Милоша Раонића. Први рекет света осваја и други сет, и чини се да само чудо може да га спречи да донесе Србији изједначење. 

15.45 - Након још једног брејка у другом сету, који је плод све сигурније игре српског тенисера, Новак Ђоковић сервира за освајање и другог сета (5:2). 

15.35 - Ђоковић је, након велике борбе, осигурао брејк (3:1), и сада има релативно отворен пут ка освајању другог сета. 

15.26 - Новак Ђоковић одлично почиње и други сет. Први рекет света одузима сервис Раонићу у трећем гему.

15.12 - Новак Ђоковић је феноменално одиграо тај-брејк, дозволио је противнику само један освојен поен (и то поен након првог сервиса), и сасвим заслужено освојио први сет. 

14.43 - Милош Раонић се одлично психички опоравио од губитка сервис гема, и већ у наредном се реванширао Ђоковићу. Јасно је да нас чека изузетно занимљив окршај. 

14.39 - Изузетно је важно освојити сервис високог Подгоричанина, и тако му пољуљати самопуздање. Управо је у томе успео Новак Ђоковић у шестом гему. 

14.31 - У уводним гемовима Новак Ђоковић успева да укроти неугодни сервис Раонића, али не и да материјализује то освајањем брејка.

14.11 - Почео је први меч данашњег програма. Играју Новак Ђоковић и врло незгодни Милош Раонић. Да подсетимо, ово је њихов први међусобни окршај. 

 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара