Готово је, Новак у финалу!

Ђоковић - Вавринка 3:2 (2:6, 7:6/7:4/, 3:6, 6:3, 6:4). Новак Ђоковић први је финалиста Ју-Ес опена! После више од четири сата велике борбе са Станисласом Вавринком, Новак извојевао велику победу и сада мирно чека противника у великом финалу. Истовремено, пласманом у финале Ђоковић је задржао прво место на АТП листи по завршетку турнира.

22.35 - Готово је! Ђоковић још једним сигурним сервис гемом долази до петог сета и пласмана у финале Ју-Ес опена. Српски тенисер ће четврти пут узастопно играти финале америчког грен слема. Истовремено, пласманом у финале Ђоковић је задржао прво место на АТП листи по завршетку турнира.

22.28 - Више од четири сата траје меч на Артур Ешу. Новак води са 5:4 у одлучујућем сету и у наредном гему ће сервирати за четврто узастопно Ју-Ес опен финале.

22.13 - Напокон, напокон, Новак Ђоковић осваја Вавринкин сервис гем и сада му је отворен пут до финала Ју-Ес опена. Ипак, шта смо све видели у овом мечу, не треба се радовати пре времена...

22.04 - Маратонски гем у маратонском мечу! Више од 20 минута трајао је сервис гем Станисласа Вавринке, Ђоковић је пропустио пет брејк лопти, а публика се од узбуђења хватала за главу. Швајцарац, ипк, осваја трећи гем у одлучујућем сету и води са 2:1.

21.32 - Вратио се брзо Вавринка на терен, али ни поред одмора није успео да заустави Ђоковића да освоји четврти сет. Новак је сигурним сервисима сачувао предност од једног брејка и изједначио резултат у сетовима на 2:2.

21.14 - При вођству Ђоковића од 4:1 у четвртом сету, Станислас Вавринка се пожалио на проблем са примицачем. Швајцарац је затражио медицински тајм-аут и привремено напустио терен на Артур Ешу. 

20.28 - Одличан гем Ђоковића на сервис Вавринке, српски тенисер прави брејк и има предност у четвртом сету од 2:0.

20.53 - Ђоковић добро почиње четврти сет и не дозвољава Вавринки да га уздрма. Новак осваја свој сервис и води са 1:0 у четвртом сету. 

20.48 - Вавринка одмах користи пружену му прилику и на свој сервис осваја и трећи сет у мечу (6:3). Швајцарац води против Ђоковића са 2:1 у сетовима.

20.42 - После серије сигурних сервис гемова, Новак први попушта. Вавринка прави брејк у осмом гему трећег сета и сервира за освајање истог. 

20.35 - Као да је исцрпљујући други сет помало успавао оба играча, у трећем сету за сада без брејка - 3:3.

20.16 - Почео је и трећи сет, сервисом Вавринке. Новак не користи брејк лопту и Швајцарац осваја први гем у трећем делу игре. 

20.08 - Новак Ђоковић осваја други сет! После велике борбе и преокрета у другом сету, Ђоковић осваја тај-брејк (7:4) и потпуно се враћа у полуфинални меч.

19.52 - Фантастичан десети гем другог сета одиграли су Новак и Вавринка. Најатрактивнији поен до сада у мечу припао је српском тенисеру, али је гем припао Швајцарцу. Следи велика борба за освајање другог сета. 

19.42 - Враћа се Ноле! Ђоковић осваја сервис Станисласа Вавринке и потпуно се враћа у други сет. Све боља игра српског тенисера како меч одмиче...

19.29 - Лоша ситуација за Новака Ђоковића. После још једног исцрпљујућег гема, Вавринка успева да направи брејк, па поред вођства у сетовима, има предност и у другом сету 

19.22 - Маратонски четврти гем у другом сету одиграли су Вавринка и Ђоковић. Српски тенисер није искористио неколико брејк лопти, па Швајцарац стиже до изједначења у другом делу игре - 2:2.

19.03 - Као и на почетку меча, Новак експресно осваја први гем у другом сету. Очекујемо бољу игру најбољег светског тениера у наставку сусрета. 

18.59 - Станислас Вавринка сасвим заслужено осваја први сет против Новака Ђоковића. Швајцарац је на најбољи начин искористио Новакову лошу игру са пуно грешака и стигао до предности у полуфиналу Ју-Ес опена - 6:2.

18.55 - Не иде Ђоковићу на почетку меча. Тек што је одузео сервис ривалу, Вавринка узвраћа истом мером, и то без изгубљеног поена. У наредном гему Швајцарац сервира за први сет. 

18.52 - Новак Ђоковић се враћа у меч. Српски тенисер враћа један од два брејка предности колико је имао Вавринка и Швајцарцу ставља до знања да није одустао од борбе у првом сету.

18.43 - Одличан почетак меча Станисласа Вавринке. Швајцарац одузима још један сервис новаку Ђоковићу и има велику предност у првом делу игре, води са 4:1. 

18.34 - Велика борба у већ у трећем гему првог сета. Вавринка користи другу брејк лопту и одузима сервис Ђоковићу. 

18.25 - Почео први полуфинални меч на Ју-Ес опену између Новака Ђоковића и Станисласа Вавринке. Српски тенисер први на сервису, који осваја без изгубљеног поена.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара