Читај ми!

Самоуверени и ефикасни Ноле

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Сједињених Америчких Држава, пошто је у осмини финала победио Шпанца Марсела Гранољерса у три сета, резултатом 6:3, 6:0, 6:0. За улазак у полуфинале Ђоковић ће у четвртак играти против 24. играча света Руса Михаила Јужног, који је у пет сетова савладао Аустралијанца Лејтона Хјуита.

У 18. узастопно гренд слем четвртфинале Ђоковић је ушао после фантастичне игре од првог до последњег гема и стигао је до победе после само 78 минута. Брже од тога, у мечу на три добијена сета, готово да и није могуће.

Гранољерс је колико-толико пружио отпор само у прва четири гема, у којима је успео да освоји своје сервис гемове, након што је у оба спасио брејк лопте. Све после тога протекло је у знаку Ђоковића, који је тако и четврти меч на овогодишњем Ју-Ес опену добио без изгубљеног сета.

Упркос томе што је меч био лишен сваке неизвесности, памтиће се по неколико ствари. У првом сету Ђоковић у својих пет сервис гемова није изгубио ниједан поен, а укупно је у читавом мечу изгубио само осам поена у гемовима у којима је сервирао.

Оно што после овог дуела највише може да обрадује Ђоковића јесте податак да је изашао на мрежу чак 30 пута и само у два наврата није освојио поен. Без обзира на то што Гранољерс није сваки пут најбоље реаговао, то показује да је први играч света знатно унапредио волеј игру на мрежи, што му је одувек био највећи проблем.

Захваљујући изненађењима у досадашњем току турнира, Ђоковићу је пут до полуфинала знатно олакшан, јер су неочекивано рано испали потенцијално опасни Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро, па ни у четвртфиналу не би требало да има исувише тежак задатак против Јужног. У међусобним сусретима против Јужног Ђоковић води са 5:3.

Уколико и тридесетједногодишњег ветерана из Русије победи у три или четири сета, Ђоковић ће потпуно одморан дочекати полуфинале, где ће га највероватније чекати Енди Мари, кога је почетком године победио у финалу Мелбурна, али је изгубио финале Вимблдона.

"Одиграо сам један од бољих мечева у каријери када је овај турнир у питању. Све је функционисало, сваки део игре и то је велико охрабрење пред нове дуеле. Свестан сам чињенице да ће како турнир буде одмицао све тежи противници бити преко пута мене, али задовољан сам како за сада ствари стоје", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић је додао да тренутно осећа велико самопоуздање и да је то последица његове добре игре.

"Последње две три године су импресивне за мене, очекујем да играм на највишем нивоу, али не треба заборавити на остале противнике, Рафела Надала и Ендија Марија, који такође постижу добре резултате", поручио је Ђоковић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара