Храбра Ана поражена од Азаренке

Викторија Азаренка победила Ану Ивановић у узбудљивом и интересантном мечу на Артур Ешу - 2:1 ( 4:6, 6:3, 6:4). Српкиња је сјајно одиграла први део меча, али је, како је време протицало, дозволила себи периоде слабије игре што је друга играчица света искористила.

Ана Ивановић није успела да се пласира у четвртфинале Ју-Ес опена, пошто је у четвртом колу изгубила од Белорускиње Викторије Азаренке са 4:6, 6:3, 6:4.

Ивановићева је после одличног старта несхватљиво пала у наставку сусрета и дозволила другој тенисерки света да забележи и пету победу из седам међусобних дуела.

Српкиња је сјајно отворила меч, добро се кретала и ударала лоптице из форхенда, па је врло брзо дошлао до предности од 3:0.

Наставила је са агресивном игром, нападала је сервис противнице, погодила чак 18 винера и сасвим заслужено дошла до вођства.

Други сет обележила је несигурна игра обе тенисерке. Серију од пет везаних брејкова у којима ниједна играчица није успела да сачува свој сервис прекинула је Белорускиња у шестом гему после три неизнуђене грешке Ивановићеве и увела меч у трећи сет.

Доста осцилација у игри било је и у одлучујућем сету и то са обе стране мреже, међутим бољу концентрацију у завршници имала је Азаренка и искористила неизнуђене грешке противнице.

Азаренка ће у четвртфиналу играти против Данијеле Хантухове из Словачке, која је са 2:1 у сетовима победила Американку Алисон Риске.

Жал због пропуштених шанси

Ана Ивановић је изјавила да је разочарана због неискоришћених шанси у мечу против Викторије Азаренке.

"Био је ово веома неизвестан меч, разочарана сам јер сам имала шансе. Заиста сам играла добро, доста сам је притискала. Знатно сам покварила сервис у другом сету. Била сам фрустрирана, јер осећала сам да могу да јој одузмем сервис, али константно сам губила свој", рекла је Ивановићева.

Она је додала да је одиграла много бољи меч него прошлог месеца у полуфиналу Карлсбада, када је Белорускиња такође славила резултаом 2:1 - 6:0, 4:6, 6:3.

"Охрабрујућа околност је што сада знам да могу да се носим са најбољим тенисеркама. Она је топ играчица, освојила је Синсинати и доста тога позитвног носим са овог меча и уопште ове недеље у Њујорку", поручила је Ивановићева.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара