Читај ми!

Њујорк уживо: Нолетов кратак час тениса

Најбољи тенисер света савладао Шпанца Марсела Гранољерса, 3:0 (6:3, 6:0, 6:0), Новаку требало само 79 минута да реши меч у своју корист. У четвртфиналу новак против Јужног. Белорускиња Викторија Азаренка боља од Ане Ивановић у мечу препуном узбуђења и преокрета 1:2 (6:4, 3:6, 4:6). Јелена Јанковић завршила учешће на Ју-Ес опену и у дублу. Шпански тенсиер Томи Робредо приредио је велико изненађење победивши Швајцарца Роџера Федерера са 7:6 (7:3), 6:3, 6:4.

23.52 - Крај. Новак добија трећи сет са 6:0 и решава меч у своју корист са 3:0.

23.41 - Ноле поново одузима сервис Гранољерсу, 3:0.

23.35 - Новак не да противнику да "дигне главу" наставља са нападима и на старту трећег сета прави брејк.

23.31 - Ђоковић за само 15 минута игре осваја други сет са 6:0.

23.20 - Уз два брејка на старту другог сета Новак ломи противника и већ води са 3:0.

23.12 - Ђоковић добио први сет са 6:3 проти Гранољерса. Новак је искористио тек 6. брејк шансу и повео са 4:2, иако  је на сваки сервис противника имао прилику за брејк. Потом рутински приводи сет крају, 6:3. Први сет је трајао 36 минута.

22.48 - Кинеска тенисерка На Ли прва је полуфиналсткиња Ју-Ес опена, пошто је у четвртфиналу победила Рускињу Јекатерину Макарову са 6:4, 6:7 (5:7), 6:2. Ли је само у другом сету дозволила Макаровој да се разигра и у тај брејку дође до изједначења, док је у првом и посебно трећем сету била убедљива. Она ће у борби за финале играти против боље из меча Серена Вилијамс (САД) - Карла Суарез Наваро (Шпанија). У преостала два четвртфинала састају се Роберта Винчи (Италија) - Флавија Пенета (Италија) и Данијела Хантухова (Словачка) - Викторија Азаренка (Белорусија).

22.30 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Марсела Гранољерса.

19.33 - Готов је меч између Ана Ивановић и Викторије Азаренке. Белоруска играчица је показала више прибраности, имала је можда и више среће у преломним тренуцима, и на крају је славила - 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

18.50 - Јелена Јанковић завршила учешће на Ју-Ес Опену, пошто је елиминисана и у конкуренцији дублова. Јанковићева и Хрватица Мирјана Лучић-Барони поражене су у осмини финала од Су Веи Хсиег из Кинеског Тајпеха и Кинескиње Шуаи Пенг резултатом 6:4, 6:2. Српска тенисерка је претходно у осмини финала сингла поражена од Кинескиње На Ли са 6:3, 6:0.

18.42 - Викторија Азаренка много боље одиграла у другом сету и изједначила резултат на 1:1 (6:3 у другом сету). Победницу ће одлучити трећи сет.

18.06 - Ана Ивановић брзо се враћа у игру и још једном осваја Азаренкин сервис, истовремено и први сет. Резултат - 6:4 за Ану.

18.00 - При резултату 5:3, Ана Ивановић сервирала за освајање првог сета. Ипак, Азаренка успела да одузме сервис српској тенисерки и врати неизвесност у први део меча. 

17.20 - Почео меч између Ане Ивановић и Викторије Азаренке. Српска тенисерка одлично почела меч и на самом почетку одузела сервис противници. 

16.10 - Меч осмине финала Ју-Ес опена у женском синглу између Ане Ивановић и Викторије Азаренке на програму је у 17 часова, док ће Новак Ђоковић свој меч против Марсела Гранољерса почети не пре 20.30. 

02.50 - Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у четвртфинале пошто је у осминифнала, после велике борбе у четири сета, изгубио од Шпанца Давида Ферера резултатом 7:6 (7:2), 3:6, 7:5, 7:6 (7:3).

02.05 - Шпански тенсиер Томи Робредо приредио је велико изненађење на УС Опену, пошто је у мечу осмине финала победио Швајцарца Роџера Федерера са 7:6 (7:3), 6:3, 6:4. Робредо је до првог пласмана у четвртфинале Грен слема у Њујорку дошао сасвим заслужено после два сата и 24 минута игре. Успех искусног Шпанца је утолико већи ако се зна да је тек из 11. покушаја успео да победи Швајцарца, који води са 10-1 у међусобним дуелима. Робредо ће у борби за полуфинале играти против победника меча Рафаел Надал (Шпанија) - Филип Колшрајбер (Немачка).

Деветог дана Отвореног првенства САД у тенису половичан успех  српских представника. Ана Ивановић поражена од Азаренке са 2:1, Новак Ђоковић испрашио Гранољерса са 3:0 по сетовима 6:3, 6:0, 6:0.

Новак се кратко задржао на терену. После 79 минутаигре он је буквално почистио Гранољерса са терена. Противник је први поен на сервис нашег аса освојио тек у четвртом гему другог сета. Новак није дозволио Шпанцу да се избори за частан пораз.

Новак је преузео иницијативу од самог почетка меча. Константно је притискао сервис Шпанца, у сваком гему долазо је до брејк шансе. Међутим користи тек шесту у првом сету и долази до предности од 4:2. Потом рутински приводи сет крају, 6:3.

У наставку меча на терену је постојао само један тенисер. Новак је из гема у гем ломио Шпанца, који се врло брзо предао и положио оружје бред нашим асом. У другом и трећем сету није му дозволио да освоји ни утешни гем.

Противник Ђоковића у четвртфиналу је Рус Михаил Јужни.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара