Читај ми!

Новак против напада на Сирију

Апсолутно сам против сваке врсте оружја, сваке врсте ваздушних или ракетних напада. Против сам свега што је деструктивно, јер имао сам лично искуство, знам да то не доноси никоме ништа, изјавио најбољи тенисер света, коментаришући евентуални ваздушни напад САД на Сирију.

Први тенисер света Новак Ђоковић, који је имао 12 година када је НАТО бомбардовао његов родни град Београд 1999. године, изјавио је да војна интервенција у Сирији није добро решење.

"Апсолутно сам против сваке врсте оружја, сваке врсте ваздушних или ракетних напада. Против сам свега што је деструктивно, јер имао сам лично искуство, знам да то не доноси никоме ништа", рекао је 26-огодишњи Ђоковић синоћ у Њујорку где учествује на Ју-Ес Опену, последњем гренд слем турниру у сезони.

Амерички председник Барак Обама покушава да добије одобрење од Конгреса за ваздушне нападе на Сирију, пошто се верује да је режим Башара ал Асада употребио хемијско оружје против свог народа.

Ђоковић је често причао о времену између марта и јуна 1999. које је с родитељима провео у Београду током бомбардовања, чији је циљ био да се власти Слободана Милошевића повинују око Косова.

"То је искуство које не треба желети никоме, рат је најгора ствар за човечанство. Нико не изађе као победник", оценио је Ђоковић.

"Били смо немоћни, срећом сви смо преживели, и из тог искуства и те ситуације извукли смо велику животну лекцију", рекао је Ђоковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара