Читај ми!

Новак верује у себе

Упркос поразима у Монтреалу и Синсинатију Новак Ђоковић је један од главних фаворита за освајање Ју-Ес опена. Моје самопоуздање је и даље на високом нивоу, поручио је први тенисер света.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је данас да се налази у најбољим играчким годинама и да није изгубио самопоуздање, упркос променљивим партијама у последње време.

"Осећам да сам у најбољим играчким годинама и желим да наставим да играм тенис на овом нивоу. Тако ће бити све док тело може да издржи напоре и пламен љубави за овим спортом гори у мени", рекао је Ђоковић новинарима у Њујорку.

Ђоковић је поражен у полуфиналу Монтреала и четвртфиналу Синсинатија, али и даље важи за једног од главних фаворита за освајање УС Опена.

"Мислим да сам играо прилично пристојно последње две недеље. У оба меча која сам изгубио, било је 7:6 и 7:5 у трећем сету. Нисам проналазио додатну снагу да будем смирен и одиграм праве ударце у важним тренуцима. Такве ствари се дешавају, али моје самопоуздање је и даље на високом нивоу", поручио је 26-годишњи Београђанин.

Први рекет света играо је у последња три финала Отвореног првенства Америке, 2011. је тријумфовао, док је прошле године изгубио од Британца Ендија Марија.

"Мари је играо на тешким турнирима, недавно је освојио Синсинати и Канаду, али не због тога што је имао лак жреб, већ је заиста побеђивао јаке играче", рекао је Новак. Он се у петак обратио Генералној скупштини Уједињених нација, која је усвојила резолуцију и прогласила 6. април за Међународни дан спорта.

"То је било нешто невероватно за мене. Био сам запањен јер сам добио могућност да говорим у УН у име свих спортиста", рекао је Ђоковић.

Отворено првенство САД на теренима Флешинг Медоуза почиње сутра, а Ђоковић ће на старту играти против Литванца Рикардаса Беранкиса.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво