Читај ми!

Ђоковић као на тренингу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победом је започео одбрану титуле на Роџерс купу у Монтреалу. Новак је декласирао Немца Флоријана Мајера 6:2, 6:1 за само 55 минута игре. У трећем колу са бољим из дуела Дениса Истомина и Филипа Пелива.

Први рекет света на спектакуларан начин започео је одбрану титуле на Роџерс купу у Монтреалу. Новак Ђоковић је у другом колу рутински саладао Немца Флоријана Мајера 6:2, 6:1. 

Ђоковићу је било потребно само 55 минута да приведе меч крају. Немац је захваљујући Новаковим грешкама дошао до брејк лопте већ на старту меча. Ипак, наш тенисер је фантастичним сервисом успео да освоји стартни гем, затим и да одузме противнику сервис.

Покушао је да Мајер да запрети и трећем гему али је Ђоковића у битним моментима одлучно служио сервис. До краја првог сета Новак је направио још један брејк за победу од 6:2 у првом сету.

Ђоковић је силовито започео и други сет и експресно стигао до великих 3:0. Деморалисаном противнику није остало много жеље за игром па је наш тенисер за свега 27 минута добио и други сет са 6:1 дошавши тако до своје 40. овосезонске победе.

Наредни протиник нашег тенисера биће бољи из дуела Узбекистанца Дениса Истомина и Канађанина Филипа Пелива који је на турнир дошао уз "вајлд-кард".

Мајер заузима 50. место на АТП листи, а сва четири досадашња међусобна окршаја припала су српском тенисеру, последњи на овогодишњем Вимблдону.

Ђоковић на турниру брани титулу и 1.000 АТП бодова на турниру којег је освајао три пута (2007, 2011, 2012), а као први носилац био је слободан у првом колу.

Мастерс турнир Роџерс куп игра се за укупан наградни фонд од 2,88 милиона долара.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије