Читај ми!

Мари мислима на Ју-Ес oпену

Енди Мари би волео да направи добар резултат на Роџерс купу, али су ипак његове мисли усмерене ка Ју-Ес oпену. Шкот је други носилац на Роџерс купу. Двоструки узастопни шампион купа и први носилац је његов љути ривал Новак Ђоковић.

Британски тенисер Енди Мари рекао је да би волео да направи добар резултат на Роџерс купу, али да су му мисли усмерене ка Ју-Ес oпену. Мари је други носилац турнира који сутра почиње у Монтералу. Двоструки узастопни шампион купа и први носилац турнира је Новак Ђоковић.  

"У каријери сам се увек више концентрисао на слемове, али последњих година свој најквалитетнији тенис играм на мастерсима и трудим се да задржим тај ниво и на највећим турнирима", рекао је Мари новинарима у Монтреалу. "Наравно да бих волео да направим добар резултат овде, али бих лагао ако бих рекао да не размишљам и о Ју-Ес oпену. Први пут ћу ићи на гренд слем као бранилац титуле, што је за мене сасвим ново искуство", додао је. Британски тенисер оценио је и да је тешко прећи с траве на тврду подлогу.

"Јако тешко мом телу пада промена с траве на тврду подлогу. Тек треба физички да се навикнем, али ја сам одрастао на тврдој подлози и практично сам само на њој и вежбао до 15. године", рекао је Мари. Победник Вимблдона казао је да је трава специфична подлога.  

"Трава је данас неуобичајена подлога и мало играча зна добро да игра на њој, док тврда подлога одговора многима и много је тенисера који добро играју на њој. Волим овај турнир и ово окружење ми јако прија", казао је.

Новинаре у Монтереалу је занимало колико су се променили Маријев фокус и спортски циљеви од када је остварио план да освоји гренд слем и испуни жељу нације да освоји Вимблдон.

"Дуго ми је требало да освојим тај први гренд слем и то ми је било велико олакшање. Победа на Вимблдону ми је, наравно, много значила и сада имам циљ да освојим што више гренд слем турнира", рекао је Мари. Други тенисер света казао је да је очигледно да му рад с тренером Иваном Лендлом много значи.

"Он је строг, али је праведан. Не прави ми проблем ако изгубим меч, а играм најбоље што могу. Он је изгубио своја прва четири гренд слем финала, али је ипак остао велики играч. Када сам ја изгубио своја прва четири гренд слем финала, осећао сам се као губитник и спортиста који закаже кад је најпотребније. Сама чињеница што са Лендлом могу да раговарам о томе на емотивном нивоу ми много значи", рекао је Мари.

Мари је други носилац у Монтералу, а свој први меч ће одиграти с победником дуела Григор Димитров - Марсел Гранољерс. Двоструки узастопни шампион Роџерс купа је Новак Ђоковић, који је први носилац турнира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије