Читај ми!

Вимблдон уживо: Крај за Зимоњића и Бенетоа

Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето нису успели да направе још један, четврти преокрет у низу на овогодишњем Вимблдону. Бољи од њих били су Радек Штепанек и Леандро Паеш, резултатом 3:1 (6:4, 4:6, 3:6, 4:6). Меч је трајао два сата и 40 минута, а уочи последњег сета морао је да буде прекинут због обилних падавина.

20.15 - Белгијска тенисерка Кирстен Флипкенс пласирала се у полуфинале Вимблдона, пошто је у четвртфиналу победила Петру Квитову из Чешке са 2:1 у сетовима (4:6, 6:3, 3:4). Флипкенс ће у полуфиналу играти против Марион Бартоли из Француске која је у четвртфиналу била боља од Американке Слоан Стивенс са 2:0 у сетовима (6:4, 7:5).

20.05 - Данас за преокрет једноставно нису имали снаге. Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето су повели против Радека Штепанека и Леандра Пеаша, али је затим до изражаја дошла боља уиграност чешко-индијске комбинације. Наредна три сета, а са њима и меч, тако су припали њима (1:3, 6:4, 4:6, 3:6, 4:6). Меч је због кише био прекинут по завршетку трећег сета, а након вишесатне паузе боље су се снашли четврти носиоци на турниру и изборили заслужену победу. Зимоњићу у среду предстоји меч осмине финала мешовитих дублова. У пару са Словенком Катарином Среботник игра против америчко-аустралијске комбинације Скот Липски-Кејси Делаква. 

19.30 - Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето поново на терену. Са друге стране мреже, за оне који су можда заборавили због дужине паузе, Радек Штепанек и Леандро Паеш. Тренутни резултат је 2:1 за чешко-индијски пар. 

18.00 - Пољска тенисерка Агњешка Радвањска пласирала се у полуфинале, пошто је у четвртфиналу славила против Кинескиње На Ли са 2:1 (7:6, 4:6, 6:2). Четврта носитељка на трећем Грен слему сезоне до свог другог полуфинала на Вимблдону дошла је након 163 минута игре. Меч између Радвањске и Ли обележио је велики број брејкова на обе стране, као и 40 неизнуђених грешака Кинескиње. Радвањска ће се у полуфиналу састати са Немицом Сабином Лисицки.

17.02 - Млади српски тенисер Никола Милојевић пласирао се у треће коло Вимблдона у конкуренцији јуниора, пошто је данас у другој рунди победио Руса Данила Медведева са 6:2, 6:4. Милојевић је на турниру постављен за другог носиоца, а његов наредни ривал биће Француз Енцо Куку, који је био бољи од Аустралијанца Бредлија Музлија са 6:2, 6:2.

16.15 - Зимоњић и Бенето изгубили још један сет од Паеша и Степанека (3:6), а онда је киша прекинула све мечеве на теренима "Ол Ингланд клуба". 

15.54 - Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето изгубили су други сет у четвртфиналу дубла (4:6), Паеш и Степанек изједначили су на 1:1. 

15.25 - Сабине Лисицки прва је учесница вимблдонског полуфинала у конкуренцији дама. Немица је врло убедљиво са 2:0 (6:3, 6:3) савладала Кају Канепи из Естоније. Зимоњић и Бенето добили су орви сет против Паеша и Степанека резултатом 6:4.

14.30 - Почео и меч у конкуренцији дублова. Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето играју против Леандера Паеша и Радека Степанека. 

14.10 - Почели четвртфинални мечеви у конкуренцији дама, Лисицки игра против Канепи, док Радвањска укршта рекете са На Ли. 

После веома успешног дана за српски тенис на Вимблдону, време је за мало предаха. Једини српски представник на теренима Ол Ингланд клуба је Ненад Зимоњић, који у пару са Жилијеном Бенетоом игра против Леандера Паеша и Радека Степанека.

Зимоњић је јуче одиграо два тешка меча. У мушком дублу одиграо је (поново) пет сетова и после великог преокрета, заједно са Бенетоом, стигао до четвртфинала. У мешовитом дублу, са Катарином Среботник, Зимоњић се пласирао у осмину финала.

Осми дан Отвореног првенства Енглеске резервисан је за четвртфиналне мечеве у конкуренцији дама. Први меч играју Сабине Лисицки, која је јуче направила сензацију и елиминисала Серену Вилијамс, и Каја Канепи из Естоније.

У исто време требало би да почне и меч између Агњешке Радвањске и На Ли, док су после 15 часова на програму још два меча, Квитова - Флипкенс и Стивенс - Бартоли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара