Читај ми!

Вимблдон уживо: Новак готово без грешке

Ђоковић - Шарди 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) Новак Ђоковић "прошетао" се травом Централног терена у Вимблдону, Шарди без шансе да угрози најбољег тенисера света. У понедељак Ђоковић игра свој меч осмине финала, а противник је Томи Хас. Виктор Троицки, лакше него што се очекивало, поражен од Михаила Јужњог са 0:3 (3:6, 4:6, 5:7). Ласло Ђере победом стартовао у конкуренцији јуниора.

22.30 - Завршен и последњи данашњи меч на Вимблдону. Серена Вилијамс са 2:0 (6:2, 6:0) савладала најстарију активну тенисерку Кимико Дате-Крум и пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Енглеске.

22.23 - Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето успешно су окончали тениски маратон против Димитрова и Нилсена и захваљујући победи од 3:2 (6:7, 6:3, 5:7, 6:2, 8:6) пласирали се у наредну рунду вимблдонског дубла. 

21.42 - Шпанац Давид Ферер пласирао се у осмину финала Вимблдона, после велике борбе и пет сетова против Александра Долгополова. Шпанац је на крају славио са 3:2 (6:7, 7:6, 2:6, 6:1, 6:2) и у наредној рунди играће против Хрвата Ивана Додига.

21.19 - Српска тенисерка Бојана Јовановски и Колумбијац Хуан Себастијан Кабал изгубили су вечерас у првом колу мешовитог дубла на Вимблдону од немачког пара Мартин Емерих-Јулија Гергес са 7:5, 6:2.

21.00 - После меча, Новак Ђоковић рекао да је до победе стигао пре свега захваљујући одличном ритерну, па добром серверу какав је Шарди није оставио довољно простора за игру. Што се тиче меча против Томија Хаса, Ђоковић је рекао да Немац тренутно игра најбољи тенис у каријери и да не види јасног фаворита у том окршају.

20.56 - Фантастичан меч одиграо је Новак Ђоковић у трећем колу Вимблдона и са убедљивих 3:0 савладао Жеремија Шардија. Ђоковић ће у понедељак играти у осмини финала против Томија Хаса. 

20.26 - Врло убедљивом игром, без неизнуђене грешке, Ђоковић води против Шардија са 2:0. Други сет српски тенисер добио брже него претходни, још један део игре недостаје му за пласман у осмину финала Вимблдона.

20.00 - Новак Ђоковић освојио први сет против Жеремија Шардија (6:3). Најбољем тенисеру света био довољан један брејк како би дошао до вођства у сетовима. 

19.38 - Легендарни украјински фудбалер Андреј Шевченко и овога пута у Новаковој ложи посматра меч на Централном терену Вимблдона.

19.35 - Јелена Јанковић, у пару са Мирјаном Лучић, савладала комбинацију Флипкенс/Рибарикова са 2:1 у сетовима, па ће у осмини финала играти против четвртих носилаца Веснине и Макарове.

19.30 - Почео меч на Централном терену између Новака Ђоковића и Жеремија Шардија. Српски тенисер први на сервису. 

19.12 - Сабине Лисицки савладала је Саманту Стосур са 2:1 на Централном терену, на којем ће за који минут на загревање изаћи Новак Ђоковић и Жереми Шарди.

18.30 - И Хуан Мартин Дел Потро успешно је пребродио трећу препреку на Отвореном првенству Енглеске. Аргентинац је у три сета био бољи од Греге Жемље (7:5, 7:6, 6:0). Ипак, Делпо се у трећем сету повредио, па остаје да се види у каквом стању ће наставити турнир у Вимблдону. 

17.49 - Томаш Бердих успешно је наставио серију победа на Вимблдону. Чех је савладао Кевина Андерсона са 3:1, па ће у наредној рунди играти против Бернарда Томића. Бердих, седми носилац, потенцијални је ривал Новака Ђоковића у четвртфиналу Вимблдона.

15.50 - Млади српски тенисер Ласло Ђере успешно је стартовао на Вимблдону у конкуренцији јуниора, пошто је данас у првом колу победио Британца Камерона Норија са 6:3, 2;6, 6:3. Ђере је у Лондону постављен за четвртог носиоца, а његов наредни противник биће Рус Карен Кашанов, који је био бољи до Бразилца Марсела Зормана са 2:0 у сетовима. Остали представници Србије на турниру Никола Милојевић и Нина Стојановић мечеве првог кола одиграће највероватније у понедељак. Милојевцић на старту игра против квалификанта, док Стојановићеву очекује дуел са Бразилком Беатриз Адад.

14.50 - Србија је остала на једном представнику у синглу на овогодишњем Вимблдону. Виктор Троицки је изгубио и трећи сет (5:7) у мечу са Јужњим, иако је у појединим моментима заиста деловало као да јесте способан за преокрет. Јужњи је до победе дошао за два сата и седам минута игре. Руски тенисер ће у осмини финала играти против Британца Ендија Марија.

13.51 - Поново су неизнуђене грешке биле кобне за српског тенисера. Јужњи осваја и други сет (4:6), и сада је врло близу проласка у осмину финала. 

13.07 - Брејк у првом и последњем гему првог сета били су сасвим довољни руском тенисеру да га и освоји (3:6). 

12.44 - Коначно је почео и одложени дуел трећег кола између Виктора Троицког и Михаила Јужњог. 

Најбоље рангирани тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Вимблдона, пошто је у трећем колу победио Француза Жеремија Шардија са 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

Ђоковић ће се у осмини финала састати са Немцем Томијем Хасом, који је у трећем колу био бољи од Шпанца Фелисијана Лопеса са 3:1.

Српски тенисер је до првог брејка на мечу дошао у осмом гему, када је искористио своју четврту прилику да одузме сервис Французу и тако поведе са 5:3, након чега је без икаквих проблема на свој сервис дошао до предности од 1:0 у сетовима.

У другом сету Ђоковић је заиграо знатно боље и агресивније, па је тако двапут одузео сервис Шардију, који није имао одгвор на одличну игру првог тенисера света.

Прва два сета Ђоковић је завршио без и једне неизнуђене грешке.

Почетак трећег сета обележио је брејк Ђоковића, који је наставио са агресивном игром из другог сета.

До краја меча Србин је још једном успео да одузме сервис Французу и тако за сат и 27 минута стигао до победе.

Ђоковић је против Шардија тек у финишу трећег сета забележио две неинуђене грешке из игре и једну дуплу сервис грешку.

Други српски представник Виктор Троицки поражен је од Руса Михаила Јужног са 3:0. Виктор није успео да понови добре партије из претходних мечева, те није успео да одбрани прошлогодишње бодове са Вимблдона, када је стигао до осмине финала.

У женском дублу, Јелена Јанковић и Мирјана Лучић-Барони савладале су Флипкенс и Рибарикову са 2:1 и у наредној рунди играће против четвртих носитељки Веснине и Макарове.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара