Читај ми!

Вимблдон уживо: Ноле експрес

Први рекет света Новак Ђоковић надиграо је Американца Бобија Рејнолдса у другом колу Вимблдона са 3:0 (7:6 /7:2/, 6:3, 6:1). Јелена прошла, а Бојана и Весна заустављене у дублу. Ненад Зимоњић успешан у првом колу у дубл конкуренцији.

20.42 - Крај. Новак лагано осваја свој сервис за 6:1 у трећем сету, који је трајао свега  26 минута.

20.38 - Нови брејк нашег аса. Ђоковић води са 5:1. 

20.36 - Кратак предах. Ђоковић води са 4:1.

20.28 - Новак уз један брејк стиже до предности од 3:0 у трећем сету. 

20.17 - Новак уз још један брејк решава и други сет у своју корист. Овог пута знатно убедљивије и сигурније 6:3. Други сет је трајао 38 минута.

19.59 - Ђоковић без изгубљеног поена осваја свој сервис гем и осигурава брејк - 3:1.

19.56 - Новак коначно успева да направи брејк. После неколико пропуштених прилика то му полази за руком у раној фази другог сета и сада води са 2:1.

19.40 - Оба тенисера задржала своје сервисе ма је сет ушао у тај-брејк. Новак је био неумољив, лако долази до 5:0, потом рутински приводи сет крају - 7:2 у тај-брејку. Сет је трајао 52 минута.

18.50 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Бобија Рејнолдса. 

18.24 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Француз Жилијен Бенето пласирали су се у друго коло дублова победом над словачким паром Лукаш Лацко/Филип Полашек после велике борбе у пет сетова - 3:6, 6:3, 6:7 (4:7), 6:2, 6:1. Зимоњић и Бенето у борби за осмину финала играју против Бугарина Григора Димитрова и Данца Фредерика Нилсена. Српски тенисер у Вимблдону игра још и у конкуренцији мешовотих дублова, у пару са Словенком Катарином Среботник. Зимоњић и Среботникова постављени су за треће носиоце и слободни су у првом колу.

18.05 - Канађанин Милош Раонић, који је важио за фаворита из сенке на овогодишњем вимблдону, завршио је такмичење. Њега је елиминисао Холанђанин Сијслинг са 3:0 по сетовима 7:5, 6:4, 7:6.

17.55 - Затвара се кров на Централном терену.

17.30 - Киша прети Вимблдону. Новаков меч ће почети на време, централни терен има кров. Тренутно је централни терен прекривен цирадом. Очекује се одлука судија да ли ће да се затвара кров. И остали мечеви у прекиду. Играчи су на терену, чејка се одлука организатора.

16.56 - Српска тенисерка Јелена Јанковићева и Хрватица Мирјана Лучић - Барони пласирале су се у друго коло Вимблдона у конкуренцији женских парова, пошто су данас у првом колу победиле Анабел Медину Гаригес из шпаније и Хао чинг чан из Кинеског Тајпеха са 2:6, 6:2, 6:1. Српска и хрватска тенисерка успеле су да преокрену меч и после изгубљеног првог сета врло лако дођу до тријумфа. Јанковићева и Барони-Лучић у другом колу играће против победница меча Сорана Кирстеа (Румунија)/Ајуми Морита (Јапа) - Кирстен Филпкенс (Брелгија)/ Магдалена Рибарикова (Словачка).

16.30 - Српске тенисерке Бојана Јовановски и Весна Долонц изгубиле су данас у првом колу дубла на Вимблдону од Американке Вање Кинг и Кинескиње Ђи Женг са 6:3, 6:0. Кинг и Женг ће у другом колу Вимблдона играти против Цветане Пиронкове из Бугарске и Белгијанке Јанине Викмајер. Турнир у Лондону игра се за укупни наградни фонд од 22,5 милиона фунти.

15.50 - Чини се да му испадање у првом колу Вимблдона и није превише тешко пало. Рафаел Надал, у друштву девојке, уживао је у наступу Хулија Иглесијаса у Барселони.

15.40 - Јапанска тенисерка, четрдесетдвогодишња Кимико Дате Крум, данас је постала најстарија тенисерка која се пласирала у треће коло Вимблдона победивши Румунку Александру Каданту са 6:4, 7:5. Дате Крум се пензионисала септембра 1996. године, али се вратила професионалном тенису 2008. године. Претходни пут јапанска тенисерка је играла треће коло Вимблдона 1996. године. Исте године Дате Крум је у полуфиналу Вимблдона поражена од Немице Штефи Граф и то је њен најбољи резултат на теренима „Ол Ингланд клуба".

14.30 - Француски тенисер Микаел Лодра последњи је на дугачкој листи тенисера и тенисерки који су до сада због повреда морали да се пувуку са овогодишњег Вимблдона. Лодра је предао меч другог кола Италијану Андреасу Сепију после изгубљеног првог сета - 7:5. Многи тенисери криве клизаву вимблдонскуи траву за високи степен одустајања због повреда током прва три дана овог турнира. Ипак, организатори трећег годишњег грен слема "потпуно су задовољни" условима и стањем терена.

Новак Ђоковић наставља са играма на овогодишњем Вилблдону, а данас игра свој меч друге руне и то против Американца Бобија Рејнолдса. Очекује се д а меч почне око 18 часова.

Ђоковић је очекивано пребродио другу препреку у Вимблдону. Противник имао снаге за први сет у којем је борбени Американац приказао веома добру игру и задао много проблема фаворизованом противнику.

Српски тенисер играо је опуштено, без превише напрезања, Рејнолдс се трудио и "копрцао" у настојању да најави ново изненађење на овогодишњем турниру, али је ипак било само питање времена када ће Новак да "убаци у другу брзину" и пољуља самопоуздање 30. годишњег америчког ветерана.

То се догодило у деветом гему другог сета, када је Србин брејком повео са 6:3 и потом полако наметнуо одговарајући ритам на путу ка очекиваној победи. Огромна разлика у квалитету била је евидентна, па је Ђоковић доминирао у трећем сету и готово са пола снаге рутински окончао борбу у првом међусобном окршају са Рејнолдсом.

Први рекет света у шеснаестини финала чека победника сусрета између Француза жеремија шардија и мало познатог Немца Јана-Ленарда Штруфа, који је данас прекинут због кише при резултату 1:1 у сетовима и 1:2 у трећем сету.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије