Читај ми!

Вимблдон уживо: Крај за Рафаела Надала!

Изненађење дана, вероватно већ сада и турнира, приредио је Белгијанац Стив Дарсис победивши Рафаела Надала са 3:0. Виктор Троицки одличан у српском дербију, Типсаревићу није препустио нити један сет (6:4, 6:3, 7:6) Ана Ивановић без већих проблема победила Разано са 2:0 (7:6, 6:0) и пласирала се у друго коло Вимблдона. Јелена сигурна против Британке Конте (6:2, 7:5). Весна Долонц после преокрета савладала Јанину Викмајер са 2:1. Бојана Јовановска боља од Ајле Томљановић (2:1).

22.45 - Виктор Троицки је рекао после победе над земљаком Јанком Типсаревићем да је презадовољан својом игром. "Играо сам сјајно и веома сам задовољан. Добро сам сервирао током целог меча и нисам дозволио ниједан брејк, што је јако битно, а у важним поенима сам одиграо храбро. Прва два сета су била перфектна, а у трећем је била резултатска клацкалица", изјавио је Троицки додајући да му је криво што је жребом одлучено да се он и Типсаревић састану већ на старту турнира.

21.06 - Након велике борбе у одлучујућем сету, Бојана Јовановски је успела да савлада Ајлу Томљановић, некада четврту јуниорку света, са 2:1 (3:6, 6:1, 9:7). 

20.10 - Бојана Јовановски је драстично подигла ниво своје игре у другом сету, и сасвим заслужено га решила у своју корист (6:1). Уколико настави у истом ритму, не би требало да има већих проблема до краја против хрватске тинејџерке.

20.00 - Рафаел Надал је рекао да је осећао да ће му бити теже него икад на Вимблдону и да се управо то данас десило."Покушао сам да се припремим колико сам могао за овај турнир, знајући да ће бити теже него икад, а и било је. Наставићу напорно да радим и надам се да ћу још неколико година учествовати на Вимблдону", рекао је Надал после елиминације од Стива Дарсиса. Белгијанац је, сасвим разумљиво, био екстатичан након највеће победе у својој каријери. "Нико није очекивао моју победу против Надала данас. У реду, Рафа није играо свој најбољи тенис, али сам знао да је први меч на трави увек тежак", рекао је Дарсис.

19.40 - Енди Мари се није повео примером Рафаела Надала. Шкот је, уз рутински тенис, прескочио прву препреку на овогодишњем Вимблдону. Мари је био бољи од Немца Бенџамина Бекера са 3:0 (6:4, 6:3, 6:2).

19.37 - Хрватска тенисерка Ајла Томановић је успела да освоји први сет против Бојане Јовановски (6:3). 

19.30 - Викторија Азаренка је била доста убедљива у пвом колу против Марије Жоеа Келер, дозволивиши јој да освоји само три гема. Међутим, у једном тренутку је деловало као да би трећи Грен слем могао да буде завршен за Белорускињу. Почетком другог сета она је проклизала, вриснула и потом се сручила на земљу. Уплакану, однели су је са терена. „Био је то огроман шок за мене, оклизнула сам се и осећала сам како ми тело пропада. Било је врло емотивно, у почетку ме је много болело, није престајало. Али онда се смирило. И ја и моја противница још по једном смо се оклизнуле, морам да будем пажљива, нисмо више на шљаци. Даћу све од себе да будем спремна за наредни меч", рекла је Азаренка. На срећу, успела је да се прибере и доврши меч, У другом колу ће играти против Флавије Пенете.

19.10 - Почео је и дуел између Бојане Јовановски и Ајле Томљановић. 

19.05 - Чудо се, заиста, и догодило. Рафаел Надал је поражен у првом коу Вимблдона. Бољи од шпанског тенисера био је Белгијанац Стив Дарсис, и то са 3:0 у сетовима (7:6, 7:6, 6:4). Оно што свакако завређује пажњу јесте чињеница да је Дарсис, у сваком смислу, надиграо освајача Ролан Гароса што његову победу чини "чистом као суза". Дарсис је, ако је то уопште и важно у овом тренутку, 135. играч света.

18.40 - Овако се јутрос чекао ред за улазак на легендарни комплекс "All England Club".

18.25 - Имате један покушај да погодите за кога они навијају...

18.23 - Нови Росол? Белгијанац Дарсис је освојио и други сет против Рафаела Надала, поново након тај-брејка, и сада има јасан и врло отворен пут према проласку у друго коло и, можда још битније, великој сензацији. 

18.05 - Новак Ђоковић је данас, дакле, само тренирао...

17.50 - Виктор Троицки је одиграо меч који је подсетио на оне из најсветлијих дана његове каријере. Јанко Типсаревић, пак, само је још једном потврдио да се мучи са формом. Коначан резултат српског дербија, Троицки-Типсаревић 3:0 (6:4, 6:3, 7:6). Међусобни скор два саиграча из националног тима сада је изједначен, 2:2.

17.46 - На Вимблдону, што и ова фотографија потврђује, никада није мањкало познатих лица...

17.45 - Један други фаворит, Рафаел Надал, има далеко више проблема са својим првим противником. Надал је изгубио први сет против Белгијанца Дарсиса, након тај-брејка. 

17.43 - Роџер Федерер је врло лако изашао на крај у првом колу против Румуна Ханескуа (3:0). Колико лако, можда најбоље показује овај његов волеј.

17.02 - Виктор Троицки одличном игром стиже и до другог сета против Јанка Типсаревића (6:4). 

16.57 - Јелена Јанковић пласирала се у друго коло турнира у Вимблдону, пошто је са 2:0 (6:2, 7:5) савладала Јохану Конту из Велике Британије. 

16.19 - Виктор Троицки добио је први сет против Јанка Типсаревића са 6:3. 

16.14 - Весна Долонц успешно је почела такмичење на Вимблдону. Српска тенисерка савладала је Јанину Викмајер после преокрета, резултатом 2:1 (3:6, 6:2, 6:4).

16.05 - Јелена Јанковић добила први сет против Јохане Конте са 6:2. Весна Долонц има брејк предности у одлучујућем тречем сету. 

15.50 - Почео српски дерби између Јанка Типсаревића и Виктора Троицког. Весна Долонц у трећем сету води са 4:3, и даље без брејка. Јелена води против Конте са 5:2 и сервира за освајање првог сета. 

15.30 - Почео меч између Јелене Јанковић и Британке Конте. Весна Долонц води са 2:1 у трећем сету, без брејка.

15.12 - Враћа се Весна Долонц, осваја други сет против Јанине Викмајер резултатом 6:2. Победника ће одлучити трећи сет...

14.46 - Весна Долонц изгубила први сет од Јанине Викмајер са 6:3. 

14.10 - Почео меч између Весне Долонц и Јанине Викмајер. 

13.53 - Ана лако и без иједног изгубљеног гема добија други сет и тријумфује против Разано  са 2:0 у сетовима (7:6, 6:0).

13.30 - Ана Иванивић освојила први сет против Виржин Разано, резултатом 7:6 (7:1). Ана могла и раније да заврши сет, али је одличном игром у тај-брејку стигла до предности у сетовима.

12.40 - Почео меч између Ане Ивановић и Виржин Разано. 

11.35 - Све је спремно... 

Изузетно узбудљиво биће данас на теренима Вимблдона. Сви наши представници у синглу излазе на терен. Сигурно ће најинтересантнији бити српски дерби у мушком синглу између Јанка и Виктора. У женској конкурецији све четири наше тенисерке покушаће а изборе пласман у друго коло.

Лед ће пробити Ана Ивановић, која у 12,30 часова отвара програм на терену број 2, а противница јој је Францускиња Виржин Разано, коју је у претходних шест међусобних дуела побеђивала пет пута.

Јелена Јаковић ће се први пут састати са Британком Џоаном Конте и тај меч на терену 12 могао би да почне између 14,30 и 15 часова. Њих две се до сада нису састајале. Јелена је тренутно 14. на листи, док је Британка 137. Јелена важи за фаворита у овом дуели и требало би да лако саломи отпор противнице.

Јанко Типсаревић и Виктор Троицки одмериће снаге већ на старту, а њихов окршај је трећи на терену број три и могао би да почне око 16,30 часова. Ово је њихов тек четврти сусрет у каријери, Јанко води са 2:1 у победама. Последњи пут играли су прошле године на мастерсу у Шангају, славио је Типсаревић са 2:0 (6:2, 7:6).

Весна Долонц ће у првом колу од 14 часова играти против Белгијанке Јанине Викмајер. Њих две играју свој први међусобни дуел. Долоц је тренутно 97 на ВТА листи, док је њена противница 40.

Бојана Јовановски и Ајла Томљановић из Хрватске на терену број осам неће почети меч пре 19 часова. Бојана важи за фаворита у овом сусрету. Она је тренутно 39 на ВТА листи, док хрватска тенисерка заузима 145. позицију. Њих две се до сада нису састајале.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се